Program


Mesélnek a ferencvárosi utcák

Mesélnek a ferencvárosi utcák

Az idén 100 éves Corvin mozitól indulunk és átvágva az Üllői úton a továbbiakban már a Ferencvárosban barangolunk. Nem maradhat ki az Üllői út ékessége, a kecses Örökimádás templom, aminek meglehetősen érdekes az építéstörténete.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 16. csütörtök, 10:00

Elsétálunk a pár éve újjászületett Ferenc térig. Az Üllői úti hangos forgatag mögött kedves és csendes kis utcák, terek találhatók, aki oda betér, meglepetten tapasztalja a rendezettséget, a régi és az új épületek jó arányú keveredését. Útközben megismerkedünk az itt élt híres emberekkel, utcanevek eredetével, mint a Viola, a Páva, vagy a Bokréta. A barangolás végén meglátogatjuk a méltatlanul kevéssé ismert Páva utcai zsinagógát.
A séta során találkozunk többek között Erzsébet királyné (Sisi), József Attila és Salkaházi Sára emlékével, kiderül, hogy a II. világháború, 1956 és az utóbbi évtizedek milyen nyomokat hagytak ezen a területen.
A zsinagóga a Holokauszt Emlékközpont területén található, belépés kizárólag biztonsági ellenőrzés után lehetséges. Ha egy résztvevő nem tud belépni a zsinagógába saját hibájából, vagy aki megtagadja a biztonsági ellenőrzést, nem léphet be az emlékközpont területére, a részvételi díj elvész, nem jár vissza.
A zsinagógát és az ott látható időszaki kiállítást fogjuk megnézni, a részvételi díj nem jogosít belépésre az emlékközpont további kiállításaira.
Fotózni lehet.
Az Örökimádás templom és a Páva utcai zsinagóga nyitvatartási idejében sétálunk, azonban az Örökimádás templom és a Páva utcai zsinagóga fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejének megváltoztatására.

Egyéb díjak, melyek a helyszínen fizetendőek a részvételi díjon felül: Tourguide készülék 400 Ft/fő (a helyszínen fizetendő)
A séta időtartama kb. 2-2,5 óra
Találkozó: Budapest, VIII. kerület Corvin mozi főbejáratánál
Térkép: https://goo.gl/maps/FzAKGudRNNj4Dj8v5

Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445
A barangolás vége a Páva utcában lesz.
Az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR1_mWpKd28FFPomIHLgBBx7NsGF1F1gTcHES5Hw54daD2vkmeskFpm8yJA

ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR0dcGSsxlgb6UwbW5GCao66ILJ-UtORiL6diEOPhKi9uHTEfMcUnSsd6Ms

Légy szíves olvasd el!

A program füstmentes, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom! A sétát rossz idő esetén is megtartom.
Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.
A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.
Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj Messengeren.

Legyél Te is Barangoló!

 

 

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

bohózat két felvonásban

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!