Program


Megérkeztünk / We Have Arrived
3

Megérkeztünk / We Have Arrived

A budapesti Néprajzi Múzeum a világ egyik legkorszerűbb etnográfiai intézménye. Gyűjteményében a közel 225 ezer néprajzi tárgy mellett egyedülálló fényképfelvételeket, kéziratokat, fotókat, népzenei és filmfelvételeket őriz.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 3. vasárnap, 17:00

MEGÉRKEZTÜNK

A Néprajzi Múzeum első időszaki kiállításán a költözés jelképe, a zsúfolásig telt láda nyílik ki, amelyből meglepő tárgyak kerülnek elő. A kiállításba nem csak ikonikus tárgyakat válogattak be: az itt látható több mint száz tárgy jelentős része ritkán vagy sohasem került ki a raktárból, most azonban a gyűjtemény legnépszerűbb darabjaival közösen, frissen restaurálva tárják fel a Néprajzi Múzeum múltját és jelenét. Egzotikus kultúrák és a magyar paraszti világ emblematikus emlékei együtt jelennek itt meg: bőrből, elefántcsontból készült afrikai tárgyak, tollkorona az Amazonas vidékéről, japán szamurájkard, vagy Amur-vidéki halbőr ruha.

KERÁMIATÉR

Az épület főlépcsője mellett mintegy 4000 műtárgyat felvonultató lenyűgöző kiállításban és látványtárban a kerámia tárgyak a múzeum magyar és nemzetközi gyűjteményeiből kerülnek bemutatásra. A nyitvatartási időn túl is látogatható, ingyenesen. Aki végigböngészi a tárgyakat, benyomást nyer a múzeumi gyűjtőszenvedélyről, a tudományos feldolgozómunkáról és arról a végtelen számú témáról, amely a múzeumi tárgyakon keresztül tanulmányozható.

Méta tér

A MÉTA a Néprajzi Múzeum egyedülálló, interaktív közösségi tere. Szabadon birtokba vehető: itt elbújhattok, olvashattok,  filmet nézhettek, megbeszélhetitek az élményeiteket egymással. És amíg aktívan, vagy passzívan kikapcsolódtok, az elektronikus eszközeitek is feltöltődhetnek. Itt bárki dolgozhat, tanulhat, informálódhat, kérdéseket tehet fel és válaszok után kutathat. Egy hely, ahol együtt játszhattok, ki- és felpróbálhattok dolgokat, majd fotózhattok, közösen alkothattok, de alkalmanként előadások, foglalkozások, szimpóziumok, rendezvények részesei is lehettek.  

Ajánlatunk


Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy lavina és magával sodor sok mindent – ha magukat a családtagokat nem is, de sok illúziót, önáltatást, hamis ábrándot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!