Program


MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/3. 21-22

MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/3. 21-22

Antonín Dvořák (1841-1904) Smetana mellett a legnagyobb cseh zeneszerző, aki életét arra tette fel, hogy a cseh nemzeti zenét európai színvonalra emelje és megismertesse az egész világgal. Operái, szimfonikus művei, szláv táncainak sorozata mind ezt a célt szolgálták.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 21. csütörtök, 19:30

MÁV Szimfonikus Zenekar

MŰSOR
Dvořák: Gordonkaverseny
Dvořák: VII. szimfónia

KÖZREMŰKÖDIK
Fenyő László (gordonka)

VEZÉNYEL
Káli Gábor

Antonín Dvořák (1841-1904) Smetana mellett a legnagyobb cseh zeneszerző, aki életét arra tette fel, hogy a cseh nemzeti zenét európai színvonalra emelje és megismertesse az egész világgal. Operái, szimfonikus művei, szláv táncainak sorozata mind ezt a célt szolgálták. 1892 és 95 között a New Yorki Konzervatórium igazgatója volt, ebben az időben született kilencedik, „Az Újvilágból” című szimfóniája és ugyancsak híressé vált Gordonkaversenye is. A háromtételes mű a cselló hangjának és kifejezési lehetőségeinek minden szépségét megmutatja. Hetedik szimfóniájának megírására Brahms III. szimfóniája inspirálta. Londonban mutatták be a zeneszerző vezényletével, köszönetképpen ajánlotta a Királyi Filharmóniai Társaságnak, amely tagjává választotta. Hangversenyünk karmestere, Káli Gábor (sz.1983) karmesteri tanulmányait Budapesten kezdte, Berlinben fejezte be, 2018-ban 1. díjat nyert a Hongkongi Nemzetközi Karmesterversenyen. Vezényelt a Salzburgi Ünnepi Játékokon és Németország legrangosabb operaházaiban. Fenyő László (sz. 1975) a Zeneakadémia után Lübeckben fejezte be tanulmányait, 2004-ben megnyerte a Pablo Casals Nemzetközi Gordonkaversenyt. Németországban él, a Karlsruhe-i Zeneakadémia professzora, sokat koncertezik világszerte és sok kamarazenét játszik, itthon is.

Rendező: MÁV Szimfonikus Zenekar

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

zenés átirat két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!