Program


MÁV Lukács/2. Zeneakadémia.

MÁV Lukács/2. Zeneakadémia.

Josef Špaček harmincas éveiben járó, máris nemzetközi sikerek sokaságával büszkélkedhető cseh hegedűművész, aki a Prágai Konzervatórium elvégzése után a Julliard Zeneakadémián Itzhak Perlman-nél és a Curtis Intézetben James Laredonál tökéletesítette tudását.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 21. csütörtök, 19:00

Műsor

Dvořák-est
Karnevál nyitány
Hegedűverseny
VIII. szimfónia

Közreműködik
Josef Špaček (hegedű)

Vezényel
Csaba Péter

Antonín Dvořák (1841–1904), a nagy cseh zeneszerző, népszerűségéből mit sem vesztett a halála óta eltelt 115 év alatt. Ő volt az, aki „összehangolta” hazájának nemzeti zenéjét az európai hagyományokkal, aki szívesen látott vendégművész volt Angliában és akit zenetanári és szervezői sikerei alapján meghívtak a New York-i Konzervatórium első igazgatójának. Kilenc szimfóniát komponált, az utolsó, amelyet amerikai élményei inspiráltak, kapta „Az Újvilágból” melléknevet, de nem kevésbé közkedvelt nyolcadik szimfóniája sem. Invencióban gazdag, színes, erőteljes zenéje a cseh népzenében gyökeredzik. Mindez érvényes Hegedűversenyére is, amely nem annyira népszerű, mint Gordonkaversenye, de kitűnő darab, ragyogóan érvényre juttatja a hegedűjáték szépségeit. Szólistánk, Josef Špaček harmincas éveiben járó, máris nemzetközi sikerek sokaságával büszkélkedhető cseh hegedűművész, aki a Prágai Konzervatórium elvégzése után a Julliard Zeneakadémián Itzhak Perlman-nél és a Curtis Intézetben James Laredonál tökéletesítette tudását.
Csaba Péter, a Kolozsvárott született és régóta Franciaországban élő hegedűművész és karmester évtizedek óta rendszeresen vezényel Magyarországon, az utóbbi hét évben a MÁV Szimfonikusok vezető karmestere volt.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!