Program


Marosmenti nap a Magos Együttessel

Marosmenti nap a Magos Együttessel

Az erdélyi Mezőség peremén elhelyezkedő Székely-Mezőség és Felső-Maros mente zenéi és táncai töltik meg a Fonót a Magos Együttes és meghívott vendégeik jóvoltából. A nap folyamán Magyarpéterlaka és Mezőkölpény zenés és táncos hagyományaiba nyerünk betekintést.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 7. szombat, 11:00

Marosmenti nap a Magos Együttessel

Az erdélyi Mezőség peremén elhelyezkedő Székely-Mezőség és Felső-Maros mente zenéi és táncai töltik meg a Fonót a Magos Együttes és meghívott vendégeik jóvoltából. A nap folyamán Magyarpéterlaka és Mezőkölpény zenés és táncos hagyományaiba nyerünk betekintést. A zenekar egyik legnagyobb adatközlő mesterének Csiszár Aladár magyarpéterlaki prímást tartja, így nem is csoda, hogy mára már elképzelhetetlen egy Magos koncert Csiszár Aladár bácsi-féle péterlaki muzsika nélkül

11:00-13:45 Péterlaki népzenekurzus a magyarpéterlaki adatközlőkkel
A kurzust vezeti: Vavrinecz András, Tanit: Csiszár Aladár (hegedű), Lunka Albert (brácsa), Ötvös János (nagybőgő) Magyarpéterlakáról és a Magos Együttes

14:00-18:00 Ínyenc néptánc- és népi ének kurzus Felső-Maros mentéről és Székely-Mezőségről

14:00 Magyarpéterlaki táncok.
Tanít: Velner Klára és Pintér András
Zenél: Csiszár Aladár és zenekara és a Magos Együttes

15:30 Magyarpéterlaki énekeket tanít Enyedi Ágnes

16:00 Mezőkölpényi táncok.
Tanít: Bacsó Lilla és Darabos Péter
Zenél: Magos Együttes

17:30 Mezőkölpényi énekeket tanít Szabó Teréz (Mezőkölpény) és Enyedi Ágnes

18:00-19:00 Salamon Soma néprajzi előadása Székely-Mezőség és Felső-Maros mente népzenéjéről

19:30-21:00 Gálaműsor

Közreműködnek:
Szabó Teréz (Mezőkölpény), Csiszár Aladár, Lunka Albert, Ötvös János (Magyarpéterlaka) Magos Együttes: Enyedi Ágnes, Soós Csaba, Kovács Márton, Salamon Soma, Enyedi Tamás, Éri Márton, Prihoda István, Velner Klára és Pintér András, a Forgatós Kamara Néptáncegyüttes vezetői.

21:00 Táncház
Muzsikálnak a magyarpéterlaki zenészek, a Magos és a Bajkó zenekar

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!