Program


Marica Bábszínháza: Teremtés - játék / MINIMATINÉ
2

Marica Bábszínháza: Teremtés - játék / MINIMATINÉ

Égből pottyant lány - indián mese élőzenével, bábbal és homokanimációval
Korosztály: 3-8 év

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 11. szombat, 11:00

MINIMATINÉ
Marica Bábszínháza: Teremtés-játék

A világtörténelem legfontosabb gesztusa és az emberiség egyik leglényegesebb tevékenysége, vagyis a teremtés és a játék fonódik össze Marica Bábszínházának sok műfajt, stílust, formanyelvet bevonó és működtető produkciójában. A varázslatos hangulatú Teremtés-játékban a közreműködőkkel azonos fontosságúak a résztvevő nézők. A színpad és a nézőtér máskor kötött határai elmosódnak, hogy ők és mi közösen éljünk át és működtessünk egy olyan rítust, amelyhez foghatót még nem láttunk és nem tapasztaltunk.

„Ezt a mesét még nem hallotta senki. Ezt a mesét még nem mesélte senki, mert ez a mese nincs...” Nyugodtan higgyük el az alkotók bátor szavait, ugyanis az akkor és ott születő mese a kezük között nézői közreműködéssel és felügyelettel formálódik és alakul. Miközben Tárnok Marica a mesélő szerepébe helyezkedik, László Lilla pedig zenél, a háttérben Sz. Nagy Mari jóvoltából a kivetített, komótosan vagy éppen gyorsan pergő homokszemek sosem látott táncba kezdenek. Gyerekszínházban gyakori az interakció, de Marica Bábszínháza ezen belül is más minőséget képvisel, hiszen itt az ámuló közönségnek tényleges hatalma van a történet felett. Először is a játszók a belőlük áradó derű és jókedv segítségével elnyerik a nézők, főleg a gyerekközönség bizalmát, ezután pedig kíváncsian várják, hogy mivel egészítik ki, teszik teljessé a közösen megteremtett világ történetét. A felrajzolt világfa dús ágain ugyanis egy-egy virág nyílik, és minden egyes virág egy önálló világot rejt magában - de vajon milyennek képzeljük ezt a kis univerzumot? Az előadást követő kreatív foglalkozáson az imént látott alakok, jelenetek újrahasznosítható anyagok segítségével, közös munkával kelnek új életre.

Az előadás a Társalkotó Egyesület, a Bethlen Téri Színház és a Manna együttműködésében jött létre.

Rendező: Müpa

Közreműködők:
Mesélő: Tárnok Marica
Homokanimáció: Sz. Nagy Mari
Zene, zenei közreműködő: László Lilla

Alkotók:
Jelmez: Béres Móni
Rendező: Tárnok Marica

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!