Program


MAO Legendás Albumok - Miles Davis: My Funny Valentine & Four and More

MAO Legendás Albumok - Miles Davis: My Funny Valentine & Four and More

A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában. A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka fejlődési folyamat is egyben.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 14. kedd, 20:00

A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken. Az eredeti szerzemények és hangszerelések tiszteletben tartásának és a Modern Art Orchestrától megszokott színvonalú zenészek improvizációinak köszönhetően a Legendás Albumok egyszerre hozza testközelbe a hallgatókat a jazz-mesterművek hagyományával és garantál friss zenei élményt.

Legendás Albumok – Miles Davis: My Funny Valentine & Four and More

Ez a két lemez tulajdonképpen egy, hiszen egy koncerten készült felvételekről van szó. Nem ez az egyetlen furcsaság az egyébként öntörvényű Miles Davis pályáján, amit lemeztársaságok elkövettek művészi törekvései semmibe vételére. Ugyanis nem időrendben adták ki a két korongot, hanem előbb a lassú számokat, ami tényleg óriási siker volt, és csak két évvel a koncert elhangzása után, 1966-ban a ’Four’ and More -t. Davis pályáján köztes pillanatnak nevezhető ez az időszak, kvintettje összeállítása szempontjából mindenképpen, mert a legendás trombitás mellől ekkor George Coleman szaxofonos már búcsúzni készült. Viszont már együtt volt a legmagasabb csúcsokra felérkező ritmusszekció, Herbie Hancock zongoristával, Ron Carter bőgőssel és Tony Williams dobossal. A koncertre a nem sokkal korábban felavatott Filharmónia nagytermében került sor a New York-i Lincoln Centerben, amitől azt várták, mint később kiderült, joggal, hogy akkora presztízse lesz, mint a Carnegie Hallnak. A fiatal ritmusszekciónak ez volt az első igazi koncertje Davisszel, és nagyon izgultak. Ráadásul politikai jelentőséget adott a koncertnek, hogy fekete polgárjogi szervezetek javára szervezték, amit Davis és társai teljes meggyőződéssel támogattak. Viszont az nem lelkesítette a tagokat, hogy gázsi így nem jutott. Utólag persze senki nem bánt semmit, a My Funny Valentine Davistől még a CD korszakban is ezrével fogyott olcsó kiadásokban, lélegzetelállító tempókkal, friss összjátékokkal teli párja pedig gyűjtők kedvence.

Közreműködik:

Fekete-Kovács Kornél - trombita
Bacsó Kristóf - szaxofon
Cseke Gábor - zongora
Barcza Horváth József - nagybőgő
Csízi László - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A világ legnépszerűbb táncshow-ja, a Michael Flatley által létrehozott Lord of the Dance 25 éves jubileumát ünnepli!

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

A Recirquel legújabb, IMA című immerzív produkciója visszatér a Müpa mellett felállított sátorba. A tavaly a Bartók Tavasz keretében bemutatott és telt házzal futott előadás során a nézők a produkció részévé válva léphetnek ki a földi lét valóságából.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!