Program


Magyarország és Korea találkozása Mozart varázslatában - Szimfonikus koncert

Magyarország és Korea találkozása Mozart varázslatában - Szimfonikus koncert

Közreműködik: a Szent Gellért Akadémia Zenekara
Vezényelnek: Robert Christian Bachmann, Yoon Kuk Lee

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 25. szerda, 19:30

 Tisztelt Zenekedvelő Közönség!
A Szeged-Csanádi Egyházmegye idén 12. alkalommal rendezi Szegeden a Szent Gellért Fesztivált, az egyházmegye első püspöke (1030 – 1046), a vértanú Szent Gellért ünnepéhez (szeptember 24.) kapcsolódóan.
A fesztivál ezúttal a magyar–koreai barátság jegyében zajlik. Műsoron - amelyen ezúttal is fellépnek tehetséges, fiatal szólisták – szimfonikus- és kamarakoncertek, jótékonysági hangversenyek és tudományos előadások szerepelnek. Immár negyedik alkalommal nyílik lehetőség arra, hogy a Szent Gellért Fesztivál Zenekara a fővárosban - ezúttal a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen - mutatkozzon be a zenekedvelő közönségnek. „Kulturális zarándoklatunkra” szeretettel hívjuk és várjuk az egyházmegye tagjait, budapesti barátait és partnereit is!

Szóló előadók:

  • Boros Misi, zongora (Magyarország)
  • Su Yeon Kim, zongora (Koreai Köztársaság)
  • Karasszon Eszter, cselló (Magyarország)
  • Ahyoung Kim, szoprán (Koreai Köztársaság)

 

Magyarország nemzeti himnusza
A Koreai Köztársaság nemzeti himnusza

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791):
Esz-dúr versenymű két zongorára és zenekarra KV 365/316a

Tomaso Albinoni (1671 – 1751):
Adagio (g-moll) szoprán szólóra, csellóra és zenekarra
(Az1980-as dél-koreai gvangdzsu-i felkelés és az 1956-os magyar forradalom áldozatainak emlékére)

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809 – 1847):
IV. A-dúr, ’Olasz’ szimfónia Op. 90

A budapesti Koreai Kulturális Központtal együttműködve

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámájának ősbemutatója a Müpában valósult meg 2016-ban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A Goethe remekműve által ihletett nagyszabású produkció a 2023/24-es évadban debütált a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán, 2024-ben pedig újra színre kerül a Müpa Fesztivál Színházában.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!