Program


Magyarok Hollywoodban

Magyarok Hollywoodban

A magyar és magyar származású hollywoodi zeneszerzők és filmesek leghíresebb műveit idézi fel a filmzenei-koncertshow keretein belül a fesztivál rezidens szimfonikus zenekara, a Kodály Filharmonikusok.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 9. kedd, 20:30

Magyarok Hollywoodban
Esőnap: augusztus 10.

„Nem elég magyarnak lenni, tehetségesnek is kell lenned.” Megoszlanak a vélemények, hogy ki mondta, mondhatta a hollywoodi magyar filmesek közül ezt az idézetet. Mert voltak ott néhányan bő évszázada, a kezdet kezdetén. Az 1910-es években az „alapító atyák”: Adolph Zukor és Fried (Fox) Vilmos. Aztán jöttek a rendezők: Kertész (Curtiz) Mihály, George Cukor. Bekukkantottak a Korda fivérek. A huszadik század közepének egyik legkeresettebb és legsikeresebb filmzene komponistája Rózsa Miklós volt. A magyar és magyar származású hollywoodi filmesek leghíresebb műveit idézi fel a Kodály Filharmonikusok koncertshow-ja, melynek kreatív producerei Kollarik Tamás, Somogyi-Tóth Dániel, Takó Sándor és Vadász Dániel.

Közreműködik: Kodály Filharmonikusok Debrecen
Vezényel: Pejtsik Péter

Az előadás jegyárából 20% kedvezményt kap minden diák-, pedagógus- vagy nyugdíjas-igazolvánnyal rendelkező vásárló. (A kedvezményre jogosító igazolványokat a helyszínen, az előadásra való belépéskor ellenőrizzük.)

Tekintse meg a Debreceni Ünnepi Játékok további előadásait is! Amennyiben a programsorozat több, különböző produkciójára egyidejűleg vásárol jegyeket, az alábbi kedvezményben részesülhet:
3 különböző előadásra való jegyvásárlás esetén 30%,
4 különböző előadásra  való jegyvásárlás esetén 40%,
5 különböző előadásra való jegyvásárlás esetén 50%
kedvezményt kap a jegyek árából.

A kedvezmények nem érvényesek a Mozart: A varázsfuvola és a Klasszikusok Éjszakája előadásokra.

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!