Program


Magdolna

Magdolna

magyar játékfilm, 97 perc, 2020

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 6. péntek, 13:30

Rendező: Buvári Tamás

Szereplők: Nagy Katica, Turós-Máté Kinga, Danis Lídia, Trokán Anna, Takáts Andrea, Egyed Brigitta, Pap Lívia, Hegyi Zoltán, Horváth Csaba, Fehér László, Fésős András, Máté P. Gábor

 

A Magdolna Buvári Tamás játékfilmje, gyártója és forgalmazója a veszprémi Szeretfilm Stúdió. A film közösségi finanszírozásban valósult meg, együttműködésben az Európa Kulturális Fővárosa Veszprém - Balaton 2023 programsorozattal.

A film Magdolna két drámai napját mutatja be. Egy napsütéses napot, amikor 1933-ban, 12 éves korában sorsára nézve egy rejtélyes „üzenetet” kap. És az utolsó napját, amelyben elkerülhetetlen számára az áldozathozatal és a halál. Ez utóbbi nap a II. világháború egyik utolsó napja Magyarországon, amikor az orosz hadsereg megérkezik a balatoni régióba, és egy orosz katona meggyilkolja Magdolnát.

Buvári Tamás:
"Filmünk visszatérés a fekete-fehér filmhez, Tóth Zsolt operatőr barátommal ugyanis három első közös filmünket ezzel a technikával készítettük, akkor még 35 mm-es filmre forgatva. A Magdolnát vizualitása határozza meg, hisszük, hogy az érzelmekre ható, szuggesztív képeken keresztül olyan dimenziók nyílhatnak meg a nézők számára, amelyek szavakkal nem elmondhatók. Ehhez a drámához, vagy inkább görög sorstragédiához, jól áll az emberi arcot középpontba állító fényképezés, a meditatív tempó, a hosszabb beállítások - igaz, a két különböző napot némileg eltérő stílusban igyekeztünk ábrázolni. Az alkotók - úgy érzem - most nagyon egy hullámhosszon voltak, zene, vágás, hangkulissza és fényelés terén, és végül gyönyörű 4K-s mozikópia született. Érdekes, hogy például Nagy Katica főszereplővel többek között a kedvenc filmjeink megegyezése hozott össze bennünket, ezek nem meglepő módon a Werckmeister harmóniák és a Stalker."

Ajánlatunk


Miért nem jó ötlet egy családi ünnepen beadni szeretteinknek, hogy születendő gyerekünket Hitlerről nevezzük el? Mert lehet, hogy elhiszik. Mert egy kis hazugság túl sok elhallgatott igazságot szabadíthat a nyakunkba. Mert kicsúszhat az irányítás a kezükből, és könnyen lehet, hogy nincs visszaút..

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!