Program


Magda Niedzielska (PL): Light Room - Közép-Európa Táncszínház - 10. Színházi Olimpia
2

Magda Niedzielska (PL): Light Room - Közép-Európa Táncszínház - 10. Színházi Olimpia

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 8. csütörtök, 19:00

A projekt ihletője a testnek a fényhez és a sötétséghez való viszonya. Azt vizsgáljuk, hogy a sötétség jelenléte hogyan befolyásolja az emberi viselkedést. Az, hogy nem látjuk, és nem látjuk teljesen a fizikai környezetet és más testeket, megváltoztatja a perspektívát, és más módon ébreszti fel fókuszunkat. A spektrum másik oldalán a fénysugarak áthatolnak a szöveteken, különösen a bőrön és a fasciákon, mélyen behatolva azok struktúráiba. A vízben lévő napfényhez hasonlóan az UV-, a látható és az infravörös fény részben visszaverődhet a bőr és a szem külső felületéről, és a szövetekbe belépve különböző irányokba (beleértve a hátrafelé irányulót is) szóródnak a mikroszkopikus részecskék és struktúrák, például a rostok által. A látható fényspektrumot a pigmentek és a vér erősen elnyelik. Ezek a mozgási tulajdonságok, amelyek a fény bőrrel való reakcióját alkotják – abszorpció, reflexió, transzmisszió és szóródás – a táncstruktúrák létrehozásának inspirációjává válnak.
A modern tudomány megerősíti, hogy a testünk nemcsak elnyeli a fényt, hanem termeli is, méghozzá olyan mennyiségben, amelyet az emberi szem nem ismer fel – szó szerint ragyogunk. A sötétség és a fény közötti játék irányítja a közönség figyelmét, és szervezi az előadás dramaturgiáját.

Koreográfus: Magda Niedzielska
Zene: Özgür Ede
Fény: Fogarasi Zoltán
Táncosok: Barna Krisztián, Dabóczi Dávid Gyevnár Réka, Horváth Léna, Kisbakonyi Edmond, Kindl Gábor, Mohai Cintia, Sinka Lídia

Támogatók: Közép-Európa Táncszínház Egyesület, Közép-Európa Táncszínház Alapítvány, Bethlen Téri Színház, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Nemzeti Kulturális Alap, Budapest Főváros Önkormányzata, 7. kerület, Erzsébetváros Önkormányzata

------------------------------------
Az Ifjú Koreográfusok Fóruma (IKF) a Közép-Európa Táncszínház (KET) kivételes tehetséggondozó és –kutató programja, melynek elsődleges célja a koreográfusi utánpótlás lehetőségeinek javítása, a fiatal koreográfusok helyzetbe hozása. Az IKF nyílt pályázatán 2021-ben három nyertest hirdetett a KET, ezzel három lengyel vendégkoreográfusnak adva lehetőséget az alkotásra.
A közös munka sikerességének köszönhetően a KET úgy döntött, hogy folytatja az együttműködést. A mostani alkalommal Magdalena Niezdielska, a Krakkói Táncszínház koreográfusa és táncosa immár harmadik alkalommal tért vissza hozzánk ismét.
------------------------------------
Magda Niedzielska a varsói Fryderyk Chopin Zeneművészeti Egyetem koreográfia és táncelmélet szakán, valamint a łódzi AHE táncpedagógia szakán szerzett diplomát. A Jagelló Egyetemen kulturális menedzsment szakon posztgraduális tanulmányokat folytatott. Részt vett az izraeli Kibbutz Contemporary Dance Company nemzetközi programjában, és a madridi Elephant in the Black Box Junior Dance Company táncosa volt. Jelenleg a Krakkói Táncszínház munkatársa, Krakkó város kétszeres ösztöndíjasa, továbbá a Kulturális és Nemzeti Örökség Minisztériumának "Kultúra a világhálón" programjának ösztöndíjasa, emellett kétszer részesült a NIMiT Nemzetközi Tevékenységi Támogatásban.
Rendszeresen tart kortárs táncórákat és workshopokat Lengyelország-szerte, társszerzője a "Reflex of the City" (Krakkó város támogatásának részeként) és a "Touch the Movement" (a Kulturális és Nemzeti Örökség Minisztériumának támogatásának részeként) című workshop-sorozatoknak

Ajánlatunk


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!