Program


Lótolvajok

Lótolvajok

Színes, feliratos norvég-svéd-dán dráma, 123 perc, 2019
eredeti nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 25. hétfő, 13:00

Rendező: Hans Petter Moland

Írta: Hans Petter Moland, Per Petterson
Szereplők: Stellan Skarsgård, Tobias Santelmann, Jon Ranes, Bjørn Floberg, Danica Curcic, Sjur Vatne Brean, Gard B. Eidsvold, Pål Sverre Hagen
Fényképezte: Thomas Hardmeier, Rasmus Videbæk
Vágó: Jens Christian Fodstad, Nicolaj Monberg
Zeneszerzők: Kaspar Kaae
Producer: Turid Øversveen, Håkon Øverås
Hang: Dolby Digital

 

A hatvanas éveiben járó özvegy férfi egy észak-norvég faluba vonul vissza a civilizációtól. Egy téli estén találkozik szomszédjával, akiről kiderül, évtizedekkel korábban ismerősök voltak. Felidézik a régi idők emlékeit, amikor a férfi 15 éves tinédzser volt, s életre szóló élményekkel gazdagodott. Apjával az egész nyarat egy egyszerű folyóparti kunyhóban töltötte, megismerve a természet szépségeit, a vadlovak betörését, a kemény favágó munkát, valamint az első szerelem élményét is. De az idill mögött titkok, traumák és fájdalom is kijutott a fiatalnak, életre szóló sebeket ejtve a tinédzser lelkén.

A Lótolvajok a Magyarországon is megjelent és méltán népszerű norvég bestseller szerző, Per Petterson díjnyertes regényének feldolgozása. A film világpremierje a rangos Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, s az ’A’ kategóriás seregszemlén a Lótolvajok operatőre elnyerte A legjobb művészeti teljesítmény Ezüst Medve-díját. A film főszereplője a skandináv és hollywoodi filmekben egyaránt több évtizede kiemelkedően teljesítő színészlegenda, Stellan Skarsgård (Az eltűnés sorrendjében, Hullámtörés, A birodalom-sorozat, Good Will Hunting, Táncos a sötétében, Dogville – A menedék, A Karib tenger kalózai, Mamma Mia!, A tetovált lány, Melankólia, Thor: Sötét világ, Bosszúállók: Ultron kora, A nimfomániás I-II., Csernobil-sorozat). A film rendezője Hans Petter Moland, a kortárs dán film egyik legragyogóbb rendezője (Palackposta, Az eltűnés sorrendjében, Dermesztő hajsza, Hajszál híján úriember).

Ajánlatunk


Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!