Program


Ligeti Ensemble: SCHÖNBERG / MAHLER-SCHÖNBERG / J.STRAUSS-SCHÖNBERG ( Concerto Budapest )

Ligeti Ensemble: SCHÖNBERG / MAHLER-SCHÖNBERG / J.STRAUSS-SCHÖNBERG ( Concerto Budapest )

Bécs a zene városa – ennek az ásatag közhelynek mindössze egyetlen mentsége lehet: hogy színigaz. A császárváros zenei stílusainak és zsánereinek, valamint a hajdanán itt működött zeneszerzői nemzedékek érintkezéseinek érzékletes mintáját kínálja a program, a középpontban Arnold Schönberggel.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 9. szombat, 19:30

2020. május 9. szombat 19.30 / Ligeti
Budapest Music Center

LIGETI ENSEMBLE

SCHÖNBERG: Fantázia hegedűre zongorakísérettel, op. 47
MAHLER–SCHÖNBERG: Egy vándorlegény dalai
J. STRAUSS–SCHÖNBERG: Császár-keringő, op. 437
SCHÖNBERG: I. (E-dúr) kamaraszimfónia, op. 9

Közreműködik:
Keller András – hegedű, Csalog Gábor – zongora
Ligeti Ensemble
Vezényel: Keller András

Bécs a zene városa – ennek az ásatag közhelynek mindössze egyetlen mentsége lehet: hogy színigaz. A császárváros zenei stílusainak és zsánereinek, valamint a hajdanán itt működött zeneszerzői nemzedékek érintkezéseinek érzékletes mintáját kínálja a program, a középpontban Arnold Schönberggel. A múlt századelőn olyannyira merésznek, sőt botrányosnak ható I. kamaraszimfónia meg az immár az élete végén, 1949-ben Amerika földjén komponált zongorakíséretes hegedűfantázia mellett ugyanis két olyan mű szerepel még a programon, amelyekben Schönberg már meghalt bécsi mesterek tiszteletteljes és kongeniális alkotótársául szegődött. Gustav Mahler dalciklusát, az Egy vándorlegény dalait 1920-ban hangszerelte át zongorát és harmóniumot is magában foglaló kamaraegyüttesre, és ugyancsak a húszas évek első felében bíbelődött a valcerkirály, az ifjabb Johann Strauss néhány örökzöld keringőjével is. A Császár-keringőt például fuvolára, klarinétra, két hegedűre, brácsára, csellóra és zongorára írta át.


 

Ajánlatunk


vígjáték két részben

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!