Program


Les Ballets de Monte-Carlo: Hamupipőke / BARTÓK TAVASZ 2024

Les Ballets de Monte-Carlo: Hamupipőke / BARTÓK TAVASZ 2024

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 6. szombat, 19:00

Zene: Szergej Prokofjev

Librettó: Nyikolaj Volkov

Látvány: Ernest Pignon-Ernest

Jelmez: Jérôme Kaplan

Fény: Dominique Drillot

Koreográfus: Jean-Christophe Maillot

 

Az 1985-ben életre hívott és rendkívül gyorsan a nemzetközi táncvilág egyik vezető társulatává váló Monte-Carlói Balett 25 éve mutatta be a Hamupipőkét. A Szergej Prokofjev zenéjére készített koreográfia a világhírű, többek között Nijinsky-díjas és Lausanne-életműdíjas Jean-Christophe Maillot munkája, mely az elmúlt negyed évszázadban a világ számos pontján volt látható, mindenhol osztatlan lelkesedést váltva ki.

Az előadás a mindenki által ismert mese mélyebb rétegeit, a szereplők egymáshoz való viszonyának pszichológiai mozgatórugóit, illetve a figurák metaforikus-szimbolikus értelmét tárja fel anélkül, hogy a történet körvonalait erőszakosan átrajzolná – mindezt a tánc, a mozdulatok artisztikuma és a látvány elképzelhető legmagasabb fokán kivitelezve.

Egy fiatal, egyszerű és őszinte lány történetén keresztül, miként a mese is, a produkció a csodáról és az igazi szépségről szól. Arról a szépségről, amely nem igényel sem kiegészítőket, sem pompás ruhát, de még a nevezetes tündércipőt sem. Hamupipőke mezítelen lába az egész balett szimbolikus tárgyává válik: egyszerre jelképe a fiatal lány szegénységének, kivetettségének és az a testrész, amely nélkül nem létezhet a tánc.

Az előadás 6 éven aluliak számára nem ajánlott.

Az előadási jogokat a Musikverlag Hans Sikorski GmbH, Berlin biztosította.

A Les Ballets de Monte-Carlo ő királyi felsége, a hannoveri hercegnő elnöksége alatt működik. A Les Ballets de Monte-Carlo hivatalos partnere a Crédit Foncier de Monaco.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként is remekel.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!