Program


KV Társulat/Trafó- Caryl Churchill: Földi paradicsom
9

KV Társulat/Trafó- Caryl Churchill: Földi paradicsom

Caryl Churchill Földi paradicsom c. világhírű művét a KV társulat mutatta be először Magyarországon. Az évszázadokon átívelő családtörténet a nő és a férfi családban betöltött szerepét két különböző társadalmi közegbe és korszakba helyezve vizsgálja. Az első felvonás a XIX. században Afrikában, a második a 80-as években valahol Angliában játszódik.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 24. vasárnap, 19:00

Caryl Churchill  Földi paradicsom (Cloud nine) c. műve abszurd humorú tragikomédia. Az évszázadokon átívelő családtörténet témája univerzális: a nő és a férfi családban betöltött szerepét két különböző társadalmi közegbe és korszakba helyezve vizsgálja.

Az első felvonás egy brit gyarmaton játszódik a XIX. században Afrikában,  a második a 80-as években valahol Angliában, de a szereplők ugyanazok – a két felvonás között csak egy generációnyit öregszenek.  Időközben a társadalmi kötöttségek fellazulnak, a megkérdőjelezhetetlennek tűnő nemi szerepek megkérdőjeleződnek, az új kapcsolati struktúrák vitába szállnak a hagyományos családmodellel. A második rész olyan korban játszódik, ahol a társadalom – elvileg – elfogadóbb és nyitottabb a szexuális identitáskeresés iránt. A szereplők mégis kétségbeesetten keresik különféle formációkkal kísérletezve a működőképes kapcsolatot és ideális családmodellt. A zavarodottság és a magány talán a mában még szomorúbb, mint az első részben… Churchill darabja olyan, mint az elmúlt kétszáz év nagy szexuális csoportterápiája; a darabban a nemi szerepek tudatosan és pontos céllal keverednek, számtalan komikus helyzetet szülve.

A KV Társulat 10. évadjának kiemelkedő eseményes volt, hogy Caryl Churchill világhírű, de Magyarországon sosem játszott darabját bemutatta. A szerzőt a Writers' Guild (A Brit Írók Céhe) 2018-ban Életműdíjjal tüntette ki.

 Szereposztás:

I. felvonás

Clive,  gyarmati tisztviselő - Schmied Zoltán

Betty, a felesége - Szabó Zoltán

Joshua, fekete szolga - Jászberényi Gábor

Edward, a fia - Messaoudi Emina

Victoria, a lánya -  egy baba

Ellen,  Edward nevelőnője - Urbanovits Krisztina

Harry Bagley, felfedező - Terhes Sándor

Mrs. Saunders, özvegy - Száger Zsuzsanna

 

II. felvonás:

Betty - Urbanovits Krisztina

Edward a fia - Szabó Zoltán

Victoria, a lánya - Messaoudi Emina

Martin, Victoria férje - Terhes Sándor

Lin,  leszbikus, egyedülálló nő - Száger Zsuzsanna

Cathy, Lin lánya - Schmied Zoltán

Gerry, Edward szeretője - Jászberényi Gábor

 

Fordító: Upor László         

Versbetéteket fordította: Háy János

Dramaturg: Bíró Bence

Produkciós asszisztens: Cseh Adrienn

Látvány: Giliga Ilka-Mucsi Balázs

 

Rendező: Ördög Tamás

 

Külön köszönet: Kulcsár Viktória (Füge, Jurányi Ház), Borgula András ( Gólem Színház), Boross Martin, Schőn Edina (STEREO AKT)

A bemutató és a további előadások a Casarotto Ramsay & Associates Ltd hozzájárulásával valósulnak meg.

Ajánlatunk


Bodó Viktor új előadása az önsegítő függő csoportok mintájára és igaz történetek alapján készül. A csoport olyan szélsőséges karakterek találkozóhelye, akik egyébként soha nem ülnének le egymással. Történeteikben a reália keveredik a mindennapi abszurddal, a dráma a tragikomédiával. Egy ilyen kétórás gyűlésen megtörténhet minden, ami csak elképzelhető, és az is, ami nem.

Lara Fabian élő koncertje – MVM Dome, Budapest! Csatlakozz hozzánk 2024. április 30-án, amikor Lara Fabian lenyűgöző showjával elvarázsol minket az MVM Dome-ban, Budapest szívében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!