Program


Kurtág György: Fin de partie (A játszma vége) - Előhang 17:30, Előadóterem / LISZT ÜNNEP 2023
2

Kurtág György: Fin de partie (A játszma vége) - Előhang 17:30, Előadóterem / LISZT ÜNNEP 2023

Opera egy részben, szünet nélkül, francia nyelven, magyar felirattal.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 12. csütörtök, 19:00

Hamm: Frode Olsen

Clov: Haja Zsolt

Nell: Hilary Summers

Nagg: Leonardo Cortellazzi

 

Zenei munkatárs: Sándor Szabolcs

Közreműködik: Danubia Zenekar

Vezényel: Markus Stenz

 

 

Egy kritika szerint Kurtág Fin de partie-ja szeretetteljes búcsú a 20. század modernizmusától. Kurtág György Samuel Beckett drámája nyomán írt operáját 2018 novemberében mutatták be Milánóban. A Teatro alla Scala előadását Pierre Audi rendezte, a produkció később Amszterdamban, majd Valenciában és Párizsban is színre került, a szereposztás azonos volt a premierével. Az egyik holland kritikus úgy látta, „Beckett kietlen világának csonkolt alakjai ezúttal elvesztik brutális vonásaikat. Kurtág György szeretettel burkolja be őket zenei világával. Az ő »végjátéka emberi«, majdhogynem gyöngéd.”

A játszma vége elnyerte az egyik legrangosabb elismerést, az International Opera Awards világpremier kategóriájának díját. A budapesti előadáson a Danubia Zenekar működik közre, az együttes aktívan részt vett az ősbemutató előmunkálataiban, a muzsikusok közvetlenül a szerzőtől kapták az instrukciókat.

Az előadás a Liszt Ünnep keretében az Elbphilharmonie Hamburggal és a Kölner Philharmonie-val közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

 

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!