Program


Krúdy Gyula a Margitszigeten - irodalmi séta

Krúdy Gyula a Margitszigeten - irodalmi séta

Krúdy Gyula a Margitszigeten
irodalmi séta extra programokkal
2018. július 22. és augusztus 26. (vasárnap) 15.00
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 30. vasárnap, 15:00


Gyülekezés, indulás: Margitszigeti Szabadtéri Színpad jegypénztár (kerengő)

A csoport limitált létszámmal (40 fő) indul. Kérjük, a jegyeket előre vásárolják meg online.

Borongó esti sétáimban, ott a sziget lakatlan részén: egy-egy faderék mögül előlépnek régi írók.

A Budapesti Nyári Fesztivál és a Petőfi Irodalmi Múzeum a tavalyi nagysikerű Arany János-séták után most új tematikákban is szervez különleges irodalmi sétákat a Margitszigeten. Krúdy Gyula 1918-tól 12 évig lakott családjával a Margitszigeten a Kisszállóban, az egykori nádori nyaralóban. A séta során bejárunk olyan helyszíneket, amelyek történeteit ihlették. Írt platánokról, tölgyekről, repkedő madarakról, vágyáról, hogy kitanulja a virágkertészetet. A húszas években valódi disznóvágást tartott. A sziget vadregényes romjai sem hagyták hidegen képzeletét. Szó esik még az irodalmi világhoz tartozó szomszédjairól is. A szállóban lakó bohém világ tagja volt többek között Bródy Sándor és Szép Ernő is. A társaság beszélgetéssel, közös főzésekkel és persze egymás ugratásával múlatta az időt. Sok-sok izgalmas és vidám történet.

A program jegyköteles!

A séta időtartama 90 perc.

A séta végén – egy hűsítő ital mellett – a kvízkérdésekre helyesen válaszoló vendégeink között a Budapesti Nyári Fesztivál előadásaira szóló belépőjegyeket és PIM-es irodalmi ajándéktárgyakat sorsolunk ki.

Szakmai konzultáns: Kardeván-Lapis Gergely irodalomtörténész és Eplényi Anna tájépítész
Túravezető-koordinátor: Nagyvári Ildikó
Szakmai partner: Petőfi Irodalmi Múzeum

Ajánlatunk


Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach örökkévalóságot idéző művei mellett Felix Mendelssohn örökszép hegedűversenyét adják majd elő.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!