Program


Kodály Zenei Verseny NYITÓKONCERT

Kodály Zenei Verseny NYITÓKONCERT

A hegedű, brácsa és cselló kategóriában kiírt versenyt hatalmas érdeklődés kísérte eddig is: 45 országból kerek 200 muzsikus jelentkezett rá – ez még egy több évtizedes múltra tekintő versenynél is kiugróan magas szám lenne. A videós előválogatót követően 48 fiatal szólista kapott meghívást a versenyre, ők fogják először szólóban, majd zongorával, végül a legjobbak a döntőben egy-egy versenyműben is megmutatni…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 17. péntek, 19:00

 

Műsor:

Kodály: Galántai táncok / vezényel: Somogyi-Tóth Dániel

Beethoven: Két románc / vezényel: Bényi Tibor

Mozart: C-dúr („ Jupiter”) szimfónia / vezényel: Bényi Tibor

Közreműködik:

Pusker Júlia – hegedű

Kodály Filharmonikusok Debrecen

Tíz nap zeneünnep – hamarosan kezdődik az első Nemzetközi Kodály Verseny

Június 17 és 26 között három fordulóban a világ legjobb fiatal vonósai mérik össze tudásukat Debrecenben a rangos nemzetközi zsűri előtt.

A hegedű, brácsa és cselló kategóriában kiírt versenyt hatalmas érdeklődés kísérte eddig is: 45 országból kerek 200 muzsikus jelentkezett rá – ez még egy több évtizedes múltra tekintő versenynél is kiugróan magas szám lenne. A videós előválogatót követően 48 fiatal szólista kapott meghívást a versenyre, ők fogják először szólóban, majd zongorával, végül a legjobbak a döntőben egy-egy versenyműben is megmutatni tudásukat, a Kodály Filharmonikusok szólistáiként.

A kilenc fős, nemzetközi zsűrit egy igazi legenda, a 85 éves Pauk György, a londoni Royal Academy of Music professzora elnökli, körülötte pedig a világ legrangosabb intézményeinek tanárai foglalnak majd helyet: Baráti Kristóf (hegedű, Budapest), Anne Shih (hegedű, Mainz), Denis Severin (cselló, Genf, Bern), Wilfried Strehle (brácsa, Berlin), Szűcs Máté (brácsa, Genf), Várdai István (cselló, Bécs), Quirine Viersen (cselló, Amsterdam) és Somogyi-Tóth Dániel, Debrecen város főzeneigazgatója.

A verseny nyilvános nyitóhangversenyére június 17-én az Egyetem Aulájában kerül sor, Pusker Júlia, Somogyi-Tóth Dániel, Bényi Tibor és a Kodály Filharmonikusok közreműködésével. A verseny fordulói ingyenesen látogathatók: az első két fordulónak június 18-22. között a Debreceni Zenede ad otthont, a zenekari döntőkre pedig június 24-25-én a Kölcsey Központban kerül sor. A pontos program elérhető lesz a verseny hivatalos honlapján: www.kodalycompetition.hu Az ünnepélyes gálahangversenynek – a győztesek részvételével – szintén a Kölcsey Központ ad otthont, ennek műsorát értelemszerűen csak az előző este teszik közzé a szervezők. A gálán közreműködnek a Kodály Filharmonikusok, vezényel Kollár Imre.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!