Program


Klenyán Csaba és a Hungarian Quartet

Klenyán Csaba és a Hungarian Quartet

Bartók: 3. vonósnégyes, BB 93
Brahms: h-moll klarinétötös, op. 115
Schubert: 14. (d-moll) vonósnégyes, D. 810 („A halál és a lányka”)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 12. szerda, 19:30

Hungarian Quartet: Keller András, Pilz János (hegedű), Homoki Gábor (brácsa), Fenyő László (cselló)
Közreműködik: Klenyán Csaba (klarinét)

A három hazai zenészgeneráció tudását, tehetségét integráló Hungarian Quartet a magyar vonósnégyesjáték külsőségektől mentes, de nagyon is humánus hagyományának megújítását tűzte ki célul. A formáció névválasztásával deklarálta, hogy az 1935-ben Végh Sándor által alapított és később Székely Zoltán által vezetett Hungarian String Quartet 1972-ben abbamaradt munkáját kívánja folytatni. Valójában azonban a világhírűvé lett budapesti kvartettjáték kezdetére is visszautalnak, hiszen az 1909 és 1946 között működő, Waldbauer Imre és Kerpely Jenő nevével fémjelzett legendás kamarazene-társulás szintén Magyar Vonósnégyes néven hódította meg a hazai és külhoni közönséget. Az új magyar szuperkvartett hangversenyén Bartók Béla effektusokban gazdag 3. vonósnégyese után Johannes Brahms kései klarinétötöse csendül fel Klenyán Csaba közreműködésével. Az est második felében egy másik hajdani bécsi lakos, Franz Schubert ma is megrázó, lassú tételében saját „A halál és a lányka” című dalát variáló kvartettje szerepel.

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!