Program


Klasszik Lasszó: „Akinek igaza van, az gyorsabban fog lőni.” - A budapesti western – Zenés irodalom

Klasszik Lasszó: „Akinek igaza van, az gyorsabban fog lőni.” - A budapesti western – Zenés irodalom

A "Klasszik Lasszó" nem csak egy koncert. Nem is csak felolvasó est. Nem színház, sem tánc, sem csak egy performansz. Létrejötte egy véletlennek köszönhető: Czinki Ferenc író, a Blahalouisiana zenekar kiváló zenészeivel kiegészülve egy műsorába meghívta Kemény Zsófi költőt és Vitáris Ivánt az Ivan & The Parazol frontemberét, majd csatlakozott hozzájuk Sárkány Bertalan is ütőshangszerekkel a Mary Popkids zenekarból.  több

A vendégség hosszúnak bizonyult. A ház eredeti urai nem tudták haza küldeni a vendégeket, azok nem akartak tovább állni. Így jött létre ez az alkalmi alkotócsoport, akik ezen az estén egy western történetbe ágyazva keresik a válaszokat arra, hogy mi történik velünk, és miért.  „És mi volna ez a név? Miért Klasszik Lasszó? A pianínó hangja közben fölerősödik, egyre nagyobb a moraj, mint ha mindenki egyszerre beszélne. Szokatlanul zsúfolt szerda délelőtt. Egy férfi feláll a kávé ja mellől, lehúzza a maradékot, zsebre rakja a slusszkulcsát, a csészét a pultra teszi, és kimegy a fénybe. Akkor csak figyelj, folytatja a csapos. Innen nem nagyon jut ki senki.” (Czinki Ferenc)

„Szóval nincs mese. De van helyette relatív boldogság.

Mindenkinek kijár egy kis messiás

Ha nem tudok olvasni a jelekből, akkor hülye vagyok, nem diszlexiás

Vagy szerelmes. Milyen régóta kamuzom ezt a szót.

Kamuzza most már inkább valaki más.

Akinek igaza van, az úgyis gyorsabban fog lőni.

Ha az élet egy fesztivál, mind bungaló billek vagyunk. Még én is.

Szóval minden full hepi. De mondjak valami kibaszott szomorút??

Nem mondok.”

(Kemény Zsófi) 

 

Közreműködik:

Schoblocher Barbara (Blahalouisiana) – ének

Kemény Zsófi (Költő, író) – próza, ének

Czinki Ferenc (Író, költő) – próza, ének

Jancsó Gábor (Blahalouisiana) – gitár, basszusgitár, ének

Pénzes Máté (Blahalouisiana) – billentyű, ének

Sárkány Bertalan (Mary Popkids) – perkusszív elemek

Vitáris Iván (Ivan&The Parazol) – ének

Esőnap: 2020. szeptember 29.

Rossz idő esetén az előadás elmaradásáról a T9-Az Első Bástya legkésőbb 3 órával az előadás előtt honlapján, illetve Facebook oldalán közleményt ad ki. Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor, úgy a T9-Az Első Bástya az előadás megtartására készül. Szükség esetén az előadás megkezdésével várunk. 

A T9-Az Első Bástya fenntartja a jogot, hogy az időjárás függvényében az előadást a helyszínen is lemondhatja, illetve a már megkezdett előadást megszakíthatja és később – az esőt követően – folytathatja. 

Az előadás elmaradása esetén a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek, amelynek időpontja az adott esemény leírásában található. Amennyiben az előadásnak kijelölt esőnapja is van, a megvásárolt jegyeket visszaváltani nem áll módunkban.

Amennyiben rossz idő miatt az előadás legalább 35 perc után szakad félbe, az előadás megtartottnak tekintendő.

Amennyiben az elmaradt előadás rossz idő miatt az esőnapon is lemondásra kerül, az elmaradt előadás napján a jegyek visszaváltására nincs lehetőség. Az elmaradt előadásra szóló jegyek visszaváltásának módjáról és határidejéről T9-Az Első Bástya közleményt ad ki.