Program


Kerek egy ég alatt - Navratil Andrea műsora homokanimációval / MINIMATINÉ
3

Kerek egy ég alatt - Navratil Andrea műsora homokanimációval / MINIMATINÉ

A sokoldalú népdalénekes, Navratil Andrea meséből, zenéből és képzőművészetből sűrűre szőtt műsorában az évet járja körül: a nagy keresztény ünnepek a születés örömétől a feltámadás misztériumán át a Szentlélek eljöveteléig új perspektívából látszanak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 20. szombat, 11:00

Minimatiné
Kerek egy ég alatt
Navratil Andrea műsora homokanimációval

Hogy is szól a népi mondóka? „Kerek egy ég alatt kerek egy istenfa, Kerek istenfának szép tizenkét ága, Szép tizenkét ágán ötvenkét virága, Ötvenkét virágán három aranyalma.” Találós kérdés is lehetne, de nem az: a kiszámoló az esztendőről szól. A sokoldalú népdalénekes, Navratil Andrea meséből, zenéből és képzőművészetből sűrűre szőtt műsorában az évet járja körül: a nagy keresztény ünnepek a születés örömétől a feltámadás misztériumán át a Szentlélek eljöveteléig új perspektívából látszanak.

A közelmúltban Liszt Ferenc-díjjal elismert népdalénekes és mesemondó, tanár és ökológus Navratil Andreát a Müpa közönségének apraja-nagyja már nagyon is jól ismeri. A lenyűgöző energiákkal rendelkező művész plasztikus, ízes mesemondása, kifejező énekhangja újra és újra elvarázsolja a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A Kerek egy ég alatt című műsorban két régi szövetségesével teremt hamisítatlan varázslatot a színpadon. A Bartók-emlékdíjas népzenész, a Kobzos együttes tagja, Demeter László a magyar népzene és népdal ősi, a városi ember által mára elfeledett, vagy tán sosem ismert rétegeit tárja fel. Miközben a színpad egyik oldalán ők ketten meseszóból, népi énekből, hagyományos hangszerszámból teremtenek világot, mellettük Sz. Nagy Mari bábművész és homokrajzos illékony, ám annál engedelmesebb anyaggal, a homokkal építkezik. Ahogy a mese szála szeszélyesen tekeredik és gombolyodik, a bábművész ujjai között pergő homokszemek is úgy rendeződnek a szakrális ábrázoló művészet egymásra épülő rétegeibe. Képzőművészeti igényességű képek teremtődnek és tűnnek a semmibe, miközben a magyarországi művelődéstörténet kincseinek egyik legarchaikusabb, a szakértő közreműködők révén mégis a lehető legközelebb hozott rétegével ismerkedünk meg.

Közreműködők:
ének: Navratil Andrea
mese, ének, homokrajz: Sz. Nagy Mari
koboz, ének: Demeter László

Korosztály: 3-8 év
Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!