Program


Keleti Kapu - A kunok és a keleten maradt magyarok

Keleti Kapu - A kunok és a keleten maradt magyarok

Az előadás a kunok és jászok történelmét és a szájhagyományban őrzött emlékét foglalja össze.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 12. csütörtök, 18:00

Keleti Kapu – A kunok és a keleten maradt magyarok

A legtöbben hallottak arról, hogy a 13. század folyamán kunok és jászok telepedtek le az Alföldön. Azt viszont már kevesebben tudják, honnan származtak ezek a népek, és hogy rokonaik ma is élnek az Észak-Kaukázus térségében (kunok, alánok, kumukok, stb.). Agócs Gergely és Somfai Kara Dávid 2000 óta több kutatóúton gyűjtötte az észak-kaukázusi népek dalait és szájhagyományát, melyben számos utalást találtak a kun és jász népekre. Az előadás a kunok és jászok történelmét és a szájhagyományban őrzött emlékét foglalja össze.

Előadó: Somfai Kara Dávid

Kerekesszékkel is látogatható!

Ajánlatunk


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, 17 év után tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!