Program


Kelet és Nyugat szentje - Szent István öröksége

Kelet és Nyugat szentje - Szent István öröksége

Az Orcád világossága kiállítás kísérőrendezvénye.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 26. csütörtök, 19:30

Kelet és Nyugat szentje - Szent István öröksége

Szent István királyunkat ma már a keleti és a nyugati egyház is szentként tiszteli. Nekünk magyaroknak, valamint a Kárpát-medencében velünk élő más anyanyelvű népeknek egyaránt nagy uralkodója volt, aki a keresztény tanítás terjesztését és a Magyar Királyság fejlődését szolgálta egész életében. A tiszteletére szólnak ezen a hangversenyen a liturgikus tételek és vallásos énekek, amelyek egyrészt az ő személyéről és tetteiről mesélnek, másrészt az általa alapított ország, a történelmi Magyarország későbbi korszakában keletkezett nagyszerű kompozícióikból kerülnek ki. A programban a keleti és a nyugati zenei hagyomány kincsestárából csendülnek fel különböző zenei tételek nagy és szent uralkodónk tiszteletére.

Szervező: Görögkatolikus Metropólia

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!