Program


Kecskés Mónika és Deák László orgonakoncertje / LISZT ÜNNEP 2021

Kecskés Mónika és Deák László orgonakoncertje / LISZT ÜNNEP 2021

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 9. szombat, 20:00

J. S. Bach: a-moll prelúdium és fúga, BWV 543  

J. S. Bach–Liszt: Ich hatte viel Bekümmernis

Liszt: A-dúr legenda (Assisi Szent Ferenc a madaraknak prédikál)

Liszt: E-dúr legenda (Paolai Szent Ferenc a hullámokon jár)

Liszt: Szent Erzsébet legendája – Bevezetés

Liszt: Hosanna

Liszt: B-A-C-H prelúdium és fúga

 

Amikor Liszt igent mondott Károly Sándor weimari nagyherceg felkérésére, és karmesterként letelepedett az egykor fényes kulturális élettel rendelkező német városban, nagyon is tudatában volt annak, hogy a bő száz évvel korábban ugyanitt tevékenykedő Johann Sebastian Bach örökébe is lépett. „Weimar macskaköves utcáit járva Liszt elevenen érezte Bach szellemi jelenlétét, s természetes volt, hogy emléket akart állítani a zseniális muzsikusnak” – írta Alan Walker. Ezekben az években nemcsak Bach zenéje, de az orgona mint hangszer iránt is fokozott érdeklődést mutatott, s mint minden zenei területen, itt is radikális változások előmozdítójává vált. Élete végén aztán – már-már erőn felül nagy pénzösszeggel – támogatta egy Bach-emlékmű felállítását a zeneszerző szülővárosában, Eisenachban.

Ajánlatunk


„A Feketeszárú cseresznye magja egy egészen jelentéktelen epizód. Egyetlen pezsgős éjszaka hangulata, amely sehogy sem akar elfakulni bennem.." - Hunyady Sándor, író

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!