Program


kamara.hu/4 - kamara.hu - Saját szoba

kamara.hu/4 - kamara.hu - Saját szoba

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 20. vasárnap, 19:00

Kodály: Magyar népzene – 1. Mónár Anna; 19. A nővérek; 55. A csitári hegyek alatt
Horti Lilla (ének), Simon Izabella (zongora)
Brahms: 3. (c-moll) zongoranégyes, op. 60
Kelemen Barnabás (hegedű), Kokas Katalin (brácsa), Kokas Dóra (cselló), Várjon Dénes (zongora)

SZÜNET

Kodály: Cselló-zongora szonáta, op. 4
Kokas Dóra (cselló), Fejérvári Zoltán (zongora)
Mozart: 2. (Esz-dúr) zongoranégyes, K. 493
Laura Custodio Sabas (hegedű), Juliet Jopling (brácsa), Ella van Poucke (cselló), Simon Izabella (zongora)
A Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja – melynek művészeti vezetői Simon Izabella és Várjon Dénes, fellépői pedig a nemzetközi és a hazai zenei élet legjobbjai – minden alkalommal egy-egy irodalmi művet állít a középpontba, a zenei programok pedig több szálon kapcsolódnak a könyvhöz. Ezúttal Virginia Woolf Saját szoba című esszékötete adja a szerkesztés alapját. Woolf könyve a női alkotók önállóságáról, függetlenségéről szól, ennek megfelelően kapnak hangsúlyt a hölgyek a felhangzó darabok szerzői és előadói között is. A zárókoncerten elsőként a magyar folklór nőalakjai jelennek meg: Mónár Anna, az elcsalt feleség balladája; a testvérpár, akik közül az egyik lány gazdag, a másik szegény kérőt választ (és hogy melyikük találja meg a valódi boldogságot, kiderül a végén); valamint egy tragikus szerelmi történet női szereplője. Brahms zongoranégyesének első kiadásán egy öngyilkosságra készülő férfi portéja látható, ennek köszönhetően ragadt a műre Goethe népszerű romantikus hősének neve, aki öngyilkos lett egy férjes asszony iránt érzett gyötrődő szerelme miatt. A zeneszerző gyakran utalt a Schumann-házaspárnál tett látogatásaira Wertherzeitként, és ismerve Clara Schumann iránt táplált érzelmeit könnyen párhuzamot vonhatunk a regény szereplője és Brahms között. Ezt erősíti, hogy egyes kutatók szerint az első tétel főtémája Robert Schumann egyik Clarának szánt motívumának változata. A fesztivál zárásaként Kodály és Mozart húszas éveik végén komponált kamaraműveit szinte kivétel nélkül női előadók szólaltatják meg.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!