Program


kamara.hu/3 - kamara.hu - Saját szoba

kamara.hu/3 - kamara.hu - Saját szoba

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 19. szombat, 19:00

Haydn: Angol canzonetták – válogatás
Csővári Csilla (ének), Simon Izabella (zongora)
Clarke: Epilogue
Ella van Poucke (cselló), Simon Izabella (zongora)
Bridge: fisz-moll fantázia zongoranégyesre
Langer Ágnes (hegedű), Osztrosits Éva (brácsa), Ella van Poucke (cselló), Fejérvári Zoltán (zongora)

SZÜNET

Elgar: a-moll zongoraötös, op. 84
Engegård Vonósnégyes: Arvid Engegård, Laura Custodio Sabas (hegedű), Juliet Jopling (brácsa), Jan Clemens Carlsen (cselló)
Várjon Dénes (zongora)
A Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja – melynek művészeti vezetői Simon Izabella és Várjon Dénes, fellépői pedig a nemzetközi és a hazai zenei élet legjobbjai – minden alkalommal egy-egy irodalmi művet állít a középpontba, a zenei programok pedig több szálon kapcsolódnak a könyvhöz. Ezúttal Virginia Woolf Saját szoba című esszékötete adja a szerkesztés alapját. Woolf könyve a női alkotók önállóságáról, függetlenségéről szól, ennek megfelelően kapnak hangsúlyt a hölgyek a felhangzó darabok szerzői és előadói között is. A harmadik, angol tematikájú koncerten Rebecca Clarke lesz az egyik központi alak. A Woolfnál csak pár évvel fiatalabb Clarke a nemzetközi zenei színtéren elsősorban brácsaművészként vált ismertté, mai ismereteink szerint ő volt az első női zenész hivatásos szimfonikus zenekarban, de a kamaramuzsikálásban is úttörőnek számított kizárólag nőkből álló zongorás kvartettjével. Clarke kompozíciói az 1920-as években, míg a két kortárs, Edward Elgar és Frank Bridge egy-egy műve az azt megelőző évtizedben keletkeztek. Haydn angol canzonettái a szigetországban tett látogatásainak nyomát őrzik, legtöbbjükben Anne Hunter költőnő verseit használta fel a szerző, de találhatunk köztük Shakespeare-megzenésítést is.
Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar és angol felirattal

Eros Ramazzotti megkérdőjelezhetetlenül az egyik legsikeresebb előadó olyan dalokkal, amelyek beleírták magukat az olasz zenei törénelembe és a világ minden pontján ismertté váltak. 2023. április 19-én újra hazánkba látogat, a Budapest Sportarénába!

FENYŐ NÉLKÜL NINCS KARÁCSONY! Ez őrület!!! Sőt, tiszta számmisztika! Nem elég, hogy Fenyő 75…, nem elég, hogy egész évben PÁBIJUBILEUM, most pedig egy igazi, utánozhatatlan FENYŐ ÜNNEP következik, pontosan a 25.!!!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!