Program


Kaláka 55
2

Kaláka 55

jubileumi koncert

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 7. vasárnap, 19:00

Akármilyen valószínűtlen, a Kaláka együttes ötvenöt éves! Természetesen nem egyenként, bár már a legifjabb Kaláka tag is túl van a hetvenen.

De a jubileumi koncert nem erről szól… A műsor egy válogatás a kb. 50 lemezen szereplő kb. 300 költő verseire írott kb. 1300 dalból. Hisz a Kaláka kezdetektől (1969) fogva verseket énekel, életkortól függetlenül minden generációnak. Arany, Petőfi, Ady, József Attila, Kosztolányi, Weöres, Kányádi... és folytathatnánk a sort, akik a Kaláka repertoárján és az ünnepi koncerten szerepelnek.

Időutazás, identitásunk megélése, szórakoztatás, élmény, ezt tervezik a Kaláka ötvenöt jubileumi koncerten az együttes tagjai: Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Radványi Balázs.

A koncert megtekintését 14 év felett ajánljuk!

Az együttesről:
A kaláka szó jelentése erdélyi népszokás, közös munka. Eredetileg házépítést jelentett.
Az együttes 1969-ben alakult Budapesten. Kezdetben verseket énekelnek, muzsikájuk sokszínű, és a versekből következően sokstílusú. Az egyéni hangzást a négy énekhang, a klasszikus és népi hangszerek együttes játéka adja.

Az Kaláka együttes tagjai és hangszereik:
Becze Gábor: nagybőgő, gitár
Gryllus Dániel: furulyák, citera, pánsíp, klarinét, tárogató
Gryllus Vilmos: cselló, gitár, charango, koboz, doromb
Radványi Balázs: mandolin, 12 húros gitár, ukulele, cuatro, brácsa, kalimba

Az együttes 30 lemezt jelentett meg, dalainak száma kb. 1300.

Nevükhöz fűződik a „Magyar népmesék” c. világszerte bemutatott, immár száz epizódból álló sorozat zenéi, „Magyar mondák”, „Mesék Mátyás királyról” stb. Filmzenéikért a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon (2019) életműdíjat kaptak.

A Kaláka-koncerteken a gyerekek nem csak hallgatói, hanem résztvevői is az előadásnak. Mivel a muzsikusok mind a Kodály Zoltán koncepciója szerint tanító, híres Lórántffy zenei általános iskolába jártak, e zenei nevelés igazolói és tudatos használói. A hangversenyeken bemutatják különleges hangszereiket, turnéik során más anyanyelvű gyerekek körében is nagy sikerrel játszanak.

A Kaláka együttes 2000. március 15-én, 30 éves jubileuma alkalmából Kossuth-díjat kapott, 2004-ben Prima Primissima kitüntetést, 2014-ben  Magyar Örökség Díjat, 2020-ban másodszor is Kossuth-díjat.

Ajánlatunk


Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámájának ősbemutatója a Müpában valósult meg 2016-ban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A Goethe remekműve által ihletett nagyszabású produkció a 2023/24-es évadban debütált a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán, 2024-ben pedig újra színre kerül a Müpa Fesztivál Színházában.

GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

elkafkásodás két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!