Program


Júdás

Júdás

Kétezer éves közhely, hogy Júdás elárulta Jézust, amivel elkövette a legnagyobb bűnt, keresztre juttatta Isten Fiát. De vajon mi történt pontosan? Miért árulta el Júdás a Megváltót? Hogyan jutott el lélekben és gondolatban az árulásig? Ő hogyan élte meg az eseményeket?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 5. csütörtök, 19:30

JÚDÁS
Zenés monodráma 1 részben
írta és játsza: Széles Tamás

Kétezer éves közhely, hogy Júdás elárulta Jézust, amivel elkövette a legnagyobb bűnt, keresztre juttatta Isten Fiát. De vajon mi történt pontosan? Miért árulta el Júdás a Megváltót? Hogyan jutott el lélekben és gondolatban az árulásig? Ő hogyan élte meg az eseményeket? Egyáltalán valóban árulás volt? Mi történt vele akkor és azóta? Pimaszul őszinte vallomás az „árulótól”, másfél órában.

Júdás: Széles Tamás

hangszerelés, mastering: Androczky Gabriel (Andreaux)
Mozgás: Hojsza Henrietta e. h.
Rendező: Baksa Imre

Az előadás megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

Az előadás létrejöttét senki sem támogatta.

Ajánlatunk


Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Bizony, az élet nemfenékig lektűr. Még az olyan szakavatott tollforgatók is kerülhetnek alkotói válságba, mint Jenő, aki a feltűnni vágyó kezdő írók lendületével sóhajtozik az üres lap előtt. A könyvkiadónak hetykén azt ígérte, hogy délre kész a kézirat… És már reggel tíz óra van. Nézi ablakából a szemközti kávéházba igyekvő alakokat. Téma után szimatol. És érkezik is balról vehemens tempóban: a kávéház forgóajtaján beleng a végzet előszele: a Szőke ciklon! Jenő írni kezd, de olyan tempóban, hogy ember legyen a talpán, aki ezt követni tudja.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!