Program


JOSÉ CURA - argentin dalok és olasz áriák - Közreműködik: Mendelssohn Kamarazenekar

JOSÉ CURA - argentin dalok és olasz áriák - Közreműködik: Mendelssohn Kamarazenekar

José Cura: Argentin dalok és olasz áriák

 több

Aktuális előadások



José Cura napjaink egyik legtöbbet foglalkoztatott művésze, aki pályafutása során fellépett az összes jelentősebb operaszínpadon, többek között Torinóban, Londonban, Párizsban, Rómában, Prágában és Bécsben is. Legemlékezetesebb alakítását 1997-ben a Berlini Filharmonikusokkal és Claudio Abbadóval Verdi Otellójaként nyújtotta, de Saint-Saëns Sámsonjaként is beírta magát az operatörténelembe.

A negyedik tenorként és a 21. század operacsillagaként is emlegetett Cura több, mint operasztár: érzékeny és sokoldalú művész, aki egyszerre vezényel és énekel mind koncerteken, mind lemezfelvételeken, de zeneszerzőként és rendezőként is jelentős, sőt fotóművészként és divattervezőként is kifejezi magát.

Július 17-én régi barátként, a fesztivál meghatározó művészeként lép színpadra Veszprémben. Neve összeforrt a VeszprémFesttel: 2004-ben az akkor 42 éves művész máig emlékezetes fellépésével indult a fesztivál, amelyet ezt követően 2010-ben és 2018-ban is megtisztelt jelenlétével.

Cura kifejezetten a História Kert közönségének összeállított, Argentin dalok és olasz áriák című programjával készül negyedik VeszprémFest előadására, amelyben Bizják Dóra - zongora, Barbora Kubíková - gitár , Pasztircsák Polina - szoprán és az alkalomra szimfonikus zenekarrá bővülő veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar is közreműködik. Karmester: Mario De Rose.

A História Kertben elhangzó előadásban Piazzola, Carlos Guastavino és Alberto Ginastera átiratok mellett Verdi és Puccini operák, köztük a Nabucco, a Végzet hatalma, a Tosca, a Rigoletto és az Otello áriái közül is válogat.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!