Program


jazzbois feat. Kaláka / Jazz Showcase

jazzbois feat. Kaláka / Jazz Showcase

Meglepőbb találkozást aligha tudnánk elképzelni, mint hogy a jazzbois fúziós jazz-hiphop trió randevút ad az ötvenhárom éves Kaláka együttesnek, az énekelt vers hazai legendájának. Nem is olyan könnyű eldönteni, melyikük számára nagyobb merészség, annyi bizonyos, hogy a közönség csak jól járhat.

Aktuális előadásokjazzbois feat. Kaláka

Meglepőbb találkozást aligha tudnánk elképzelni, mint hogy a jazzbois fúziós jazz-hiphop trió randevút ad az ötvenhárom éves Kaláka együttesnek, az énekelt vers hazai legendájának. Nem is olyan könnyű eldönteni, melyikük számára nagyobb merészség, annyi bizonyos, hogy a közönség csak jól járhat. Elvégre a Kaláka örökifjú előadókból áll, a jazzbois pedig egyaránt nagy alázattal viseltet a jazzhagyományok és a hiphop-tradíciók iránt, és ez a hozzáállás az egyik kulcsa elképesztő nemzetközi sikereiknek is.

2017-ben még a Jazz-tehetségbörze színpadán lépett fel a jazzbois, s már akkor zajos sikert aratott. Sokan találgatták, hogyan kell mondani a nevüket, franciás kiejtéssel vagy angolosan. Persze nem véletlen az áthallás, bár fafúvós hangszer nincs a trió eszköztárában. Vannak viszont billentyűs hangszerek, amelyeket Molnár Bencze szólaltat meg, a basszusgitárt Sági Viktor, a dobokat pedig Czirják Tamás. 2019-ben jelent meg a Jazzbois Goes Blunt a Blunt Shelter Records gondozásában, amely azonnal a nemzetközi porondra repítette őket. Egyre több szerkesztő figyelt fel rájuk, így született meg először egy közös szám a kaliforniai MC-vel, Kid Abstrakttal, amelyet közös fellépés is megkoronázott 2022-ben. Többször voltak hallhatók a legendás Worldwide FM-en és a Brownswood kiadó listáján, illetve a Soulection atyja, Joe Kay is gyakran pörgeti őket. Élő fellépéseiken elképesztő energia jellemzi játékukat, amit végre a Fesztivál Színház közönsége is megtapasztalhat. Gyakori vendégük Mukunda Mátyás gitáros és Dombeats, azaz Kosztolánszki Dominik szaxofonos. Ezen az esten a generációk párbeszéde megismételhetetlen élményt jelent majd.

jazzbois

Molnár Bencze..................................................................billentyűs hangszerek

Sági Viktor.........................................................................gitár, basszusgitár

Czirják Tamás....................................................................dob

Közreműködők:

Kosztolánszki Dominik 'Dombeats'...................................szaxofon, fuvola

Kaláka együttes:

Gryllus Vilmos...................................................................gitár, ének

Gryllus Dániel...................................................................furulyák, citera, ének

Becze Gábor.....................................................................nagybőgő

Radványi Balázs...............................................................gitár, mandolin

Rendező: Müpa

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!