Program


j(A)zz! / HI5 Minimal Chamber Music (AT)
2

j(A)zz! / HI5 Minimal Chamber Music (AT)

A HI5 zenéjét hallani egyszerre kaland és élvezet. A zenekar által használt „minimális jazz-kamarazene” kifejezés azonban intellektuális távlatokat nyit a befogadó előtt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 22. csütörtök, 20:00

j(A)zz! / HI5 Minimal Chamber Music (AT)

Közreműködik:
Chris Norz - dob
Philipp Ossanna - gitár
Matthias Legner - vibrafon
Clemens Rofner - basszusgitár, nagybőgő

A dob, a gitár, a vibrafon és a basszusgitár elég a HI5 zenekarnak ahhoz, hogy alkalomadtán szakítson a műfaji határokkal, miközben játékos és kreatív marad. Egy olyan „jazz-zenekar” az övék, amely sok időt tölt próbákkal, és rengeteg munkát fektet a kompozíciók kidolgozásába, annak érdekében, hogy aztán játszi könnyedséggel lepje meg a közönséget az élő koncertek során, elrejtve mindazt a kemény munkát, ami mindehhez a könnyedséghez szükséges. A HI5 zenéjét hallani egyszerre kaland és élvezet. Legutóbbi, Southern Inspection Tour című albumuk, amelyet élőben rögzítettek kínai turnéjuk során, semmiképpen sem nevezhető szokványosnak vagy triviálisnak. A zenekar által használt „minimális jazz-kamarazene” kifejezés azonban intellektuális távlatokat nyit a befogadó előtt. E művészek számára a jazz ugyanis nemcsak a zene szabad megszólalását jelenti, hanem annak lehetőségét is, hogy ezt a rugalmas anyagot részleteiben is kidolgozzák. Ha szükséges, hagyják a zenét szabadon kanyarogni, de ahhoz is értenek, hogy ezáltal egy kivételes hidat építsenek a jazz és a kamarazene között. Ez utóbbi már bonyolult formákat eredményez, így aztán a HI5 zenéje nehezen lenne minimálisnak nevezhető. Bizonyos pontokon viszont az ismétlések révén erős rokonságot mutat a minimálzenével. Ezzel együtt azt mondhatjuk, hogy a HI5 zenéje logikus és következetes, tele mind intellektuális, mind pedig zenei bravúrral.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!