Program


Janoska Ensemble: The Big B’s / LISZT ÜNNEP 2022

Janoska Ensemble: The Big B’s / LISZT ÜNNEP 2022

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 11. kedd, 19:30

Brahms: 1. magyar tánc (a Janoska Ensemble átirata)

Beethoven: c-moll zongoraszonáta, op. 13 – 2. tétel (a Janoska Ensemble átirata)

František Janoska: Leo’s Dance

Bartók: Román népi táncok (a Janoska Ensemble átirata)

Bernstein: Candide – nyitány à la Janoska

Paul McCartney: Yesterday (a Janoska Ensemble átirata)

Brubeck: Blue Rondo à la Turk 

František Janoska: Souvenir pour Elise – Hommage à Ludwig van Beethoven

Bach: d-moll concerto két hegedűre, BWV 1043 (a Janoska Ensemble átirata)

 

Az együttes tagjai: Ondrej Janoska, Roman Janoska – hegedű, Julius Darvas – nagybőgő, František Janoska – zongora

 

A három pozsonyi születésű Janoska fivér és a nagybőgőn muzsikáló sógor, Julius Darvas egészen különleges módon teszi izgalmassá, maivá és minden ízében „janoskássá” a legnagyobb klasszikusok jól ismert mesterműveit, legyenek azok Mozart-darabok vagy épp slágerek. Az együttes legújabb lemezén – The Big B’s – olyan szerzők darabjaival találkozhatunk, mint például Bach, Beethoven, Bartók, Bernstein vagy Brubeck, akik művészetükkel mindig közel maradtak az improvizáció világához. A feldolgozott művek természetesen a félreismerhetetlen Janoska-stílusban szólalnak meg, messze túllépve a virtuozitás és szellemesség keretein. A csapat ezúttal is arra vállalkozik, hogy bizonyos értelemben újragondolják a klasszikus zenét, pont úgy, ahogyan a Beatles forradalmasította a popzenét. „A klasszikus művek tolmácsolásakor felelevenítjük az improvizáció művészetét, amely a barokk korban például magától értetődő volt.”

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!