Program


Irodalmi szerelmek IX. - "És szállani arany egekbe" - Várkert Irodalom

Irodalmi szerelmek IX. - "És szállani arany egekbe" - Várkert Irodalom

A Várkert Irodalom Aposztróf sorozatának októberi estjén a közönség kedvencével készülünk: az irodalmi, beszélgetős programok sorában kilencedik alkalommal rendezzük meg az Irodalmi szerelmek estet. Különleges találkozás ez minden alkalommal, ahol a magyar klasszikus és kortárs irodalmi élet nagyjai kicsit más oldalukról mutatkoznak be.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 19. kedd, 19:00

Ezeken az alkalmakon ugyanis a versek, regények, lírai, prózai alkotások mellett az élet, a küzdelmek, a sikerek, a szerelmek – egy alkotó élet pillanatai kerülnek középpontba. A felolvasószínházban az írók, költők saját szövegei, levelei elevenednek meg, mi pedig ezeket a szövegeket szerelmeik szemszögéből is vizsgáljuk.

Az est fókuszába ezúttal a 85 éve elhunyt Kosztolányi Dezső, a XX. század egyik legjelentősebb magyar költője és felesége, Harmos Ilona, illetve unokatestvére, a Brenner József néven született, de Csáth Gézaként ismert orvos író és felesége, Jónás Olga kerül. Ismerjük meg együtt a századforduló irodalmi életét, barátságok és szerelmek történetét, egy világot irodalomtól képzőművészetig, függőségtől szenvedélyig, magánytól csöndig, Ady Endrével való viszálytól Sassy Attiláig, Kaffka Margittól az ópium-naplóig.

Közreműködők:

 

Eke Angéla és Hegedűs D. Géza színművészek

Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész

Juhász Anna, irodalmár, szerkesztő

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Geszti Péter – Monori András – Tasnádi István: Ezeregy éjszaka worldmusical

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!