Program


Ifjú tehetségek koncertje: Devich Gergely (cselló), Tóth Kristóf (hegedű) - Ars Sacra Fesztivál
2

Ifjú tehetségek koncertje: Devich Gergely (cselló), Tóth Kristóf (hegedű) - Ars Sacra Fesztivál

Műsor:
Kodály Zoltán: Duó, op.7 (hegedű-cselló)
J. S. Bach: c-moll csellószvit BWV 1011 (cselló)
A két kiemelkedő tehetségű zeneakadémista, Devich Gergely (cselló) és Tóth Kristóf (hegedű) koncertje a XV. Ars Sacra Fesztivál keretén belül.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 9. csütörtök, 19:00

Devich Gergely 22 éves, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem diákja, Mező László és Varga István növendéke. Kamarazene tanárai: Gulyás Márta, Kováts Péter és Perényi Miklós. Számos hazai és nemzetközi verseny díjazottja. Fellépett már szólistaként Kocsis Zoltán, Kobajasi Kenicsiro, Vásáry Tamás, Keller András és Fischer Iván vezénylete alatt, gordonkázott Kocsis Zoltán, Nicolas Altstaedt, Maxim Vengerov, Maxim Rysanov, Várjon Dénes, Balázs János, Vígh Andrea partnereként. Játszott a megújult Zeneakadémia megnyitó gálaestjén és a Budapesti Fesztiválzenekar 30 éves jubileumi koncertjén. Részt vett Fenyő László, Adrian Brendel, Várdai István, Oleg Kogan, Gustav Rivinius, Reinhard Latzko, Lluis Claret, Pauk György és Marko Ylönen mesterkurzusain. 2014-ben ő képviselte Magyarországot az Ifjú Zenészek Eurovíziós Versenyén Kölnben, ahol a III. díjat kapott, ez minden idők legjobb magyar szereplése. Sikereit Junior Prima Díjjal és Cziffra Tehetség Díjjal ismerték el. 2015-ben és 2018-ban önálló estje volt a Zeneakadémián, és már megjelent első hanglemeze a Hungarotonnál. Szólistaként játszott a Nemzeti Filharmonikusokkal, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Concerto Budapesttel, a MÁV Szimfonikusokkal, a Marosvásárhelyi Filharmóniával, valamint a Mendelssohn, az Anima Musicae és a Liszt Ferenc Kamarazenekarral is. 2019-ben vonósnégyesével, a Korossy kvartettel I. díjat nyert az Országos Weiner Leó Kamarazenei Versenyen.

Tóth Kristóf 2000-ben született Budapesten. Zenei tanulmányait 4 évesen kezdte Soltész Ildikó tanárnőnél. 14 évesen felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Előkészítő tagozatára Kokas Katalin osztályába. 2017-2019 között Szenthelyi Miklós osztályában tanult. 2020-tól Baráti Kristóf és Kováts Péter növendéke.

Számos hazai, illetve nemzetközi verseny első helyezettje, többek között a 2010 és 2013-as Országos Koncz János Hegedűverseny, a 2014-es Zathureczky Ede Emlékverseny, a XXI. Nemzetiközi Mladi Virtuoz Hegedűverseny (2015), a XXIV. Cataniai Nemzetközi Gianlucha Campochiaro Hegedűverseny (2015) és az I. Fehér Ilona Nemzetközi hegedűverseny első díjazottja (2017). A Korossy Quartet tagjaként szintén 1. helyezett a Weiner Leó Országos Kamarazene Versenyen (2019).

Szólistaként fellépett többek között a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, az Anima Musicae Kamarazenekarral, a Győri és a Szegedi Szimfonikus Zenekarral, az Osztrák-Magyar Haydn Zenekarral, a Kolozsvári Filharmonikusokkal, a Budapesti Vonósokkal, a MÁV Szimfonikus Zenekarral.

2017-ben bemutatta, majd egy évre rá lemezre vette Csemiczky Miklós Hegedűversenyét.

2019-ben Junior Príma díjat kapott.

Szólistaként, illetve kamarazenészként fellépet többek között az Egyesült Államokban, Kínában, illetve Európa számos országában.

fotók: Emmer László, Reviczky Zsolt

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!