Program


Hotel Mimóza
2

Hotel Mimóza

Ezt a hotelt nem lehet semmilyen útikönyvben megtalálni. Hirtelenjében a darab filmrendező főhőse, Moncey úr találta ki, és az ötlet évekig remekül be is vált, ugyanis mit sem sejtő hitvesét azzal áltatta, hogy filmezés alatt mindig itt száll meg.  több

Pierre Chesnot: Hotel Mimóza

Ezt a hotelt nem lehet semmilyen útikönyvben megtalálni. Hirtelenjében a darab filmrendező főhőse, Moncey úr találta ki, és az ötlet évekig remekül be is vált, ugyanis mit sem sejtő hitvesét azzal áltatta, hogy filmezés alatt mindig itt száll meg. Azonban a szép nevű tengerparti szálló valójában családi villa, amelynek legfőbb vonzereje egy csinos hölgy, akivel hősünk meghitt viszonyba keveredik, köszönhetően annak, hogy a férjét, egy kapitányt munkája mindig hónapokra elszólítja hazulról. Egy szép napon a rendező felesége unalmában elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. A párnak a repülőgép érkezéséig rögtönöznie kell. Moncey, a rendező ötletére itt-ott átalakítva a családi otthont villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát, a háziasszonyt pedig a hotel tulajdonosává, portásává, szakácsnőjévé teszik. Kirakják a Hotel Mimóza feliratot – csakhogy szállóvendégek érkeznek, s a pánik sem sokat késik… ahogy a feleség se, sőt a kapitány is váratlanul hazaérkezik. De a zseniális filmes nem fogy ki az ötletekből, és „rendezni” kezd.
A Hotel Mimóza fordulatos komédia, amelyből nemrég film is készült, Párizs és Franciaország színházai után már eljutott Európa nagyvárosaiba is.

Fordította és magyar színpadra alkalmazta: Nemlaha György

Pierre Chesnot engedélyét az SACD és a Hofra Kft. (www.hofra.hu) közvetítette.

Jean-Francois Moncey, tévérendező Csomós Lajos
Cécile Moncey, a felesége Tarsoly Krisztina
Magali Martigue, Jean-Francois szeretője Fehér Tímea
Charles-Henri Martigue, Magali férje, tengeralattjáró parancsnok ____ Katkó Ferenc
Hans Müller, turista, Heidi férje Szabó Lajos
Heidi turista, Hans felesége Nádra Kitti / Márki Szabina
Legris úr Balázsi Róbert
Paquerette, utcalány Király M. Alexandra
Nadine Dujardin, kikapós feleség Liszi Melinda
Vincent Blanchard, Nadine szeretője Tege Antal
Marc Dujardin, Nadine férje Lévai Attila
Vendégek: Kraszkó György, Szűcs Attila

Díszlettervező: Halász G. Péter Jelmez: Kiss Kata

Rendezőasszisztens:
Szojka Cinthia Daniella

Rendező:
Katkó Ferenc