Program


Hodworks: Nebula

Hodworks: Nebula

Az óvodás korosztálynak szóló produkció a környezeti fenntarthatóság kérdéskörével foglalkozik, a kreatív problémamegoldásra helyezve a hangsúlyt.

Hodworks: Nebula
időtartam: 45 perc
korosztály: 3-7 éves korig

A produkcióban három nehéz természetű bolygókutatóval találkoznak a gyerekek, akik az előadás végére a gyerekek segítségével legyőzik korlátaikat:

Ficánka, figyelemhiányos – Hadi Júlia
Drabéria, cselekvőképtelen – Szabó Veronika
Rosszkó, bátortalan – Garai Júlia

Az előadás kezdetén a Föld megszólítja a gyerekeket és mesél a fájdalmairól, majd a gyerekek segítségét kéri. Látogassanak el más égitestekre és nézzék meg, hogyan működnek az ember által még érintetlen helyek. Majd térjenek vissza egy olyan megoldással, amely az ember és a természet viszonyát jobbá teheti. Az expedíción három bolygókutató segít nekik.
Egy kalandos űrutazás veszi kezdetét, ahol változatos környezetekkel találkoznak a gyerekek. Számos új tapasztalást élnek meg, kísérleteznek, megfigyeléseket végeznek. Az űrutazás végén visszatérnek a Földre, hogy megosszák a tudást másokkal. Üzennek a jelennek és a jövőnek is egy hangrögzítő segítségével.
Az utazás során egymást és magukat is jobban megismerik, személyiségük fejlődik. A három kutató fejlődése is megnyilvánul: Ficánka a figyelmet, Roszkó a bátorságot, Drabéria a cselekvőképességet tanulja meg.

A produkció az óvodás korosztály érzelmi, fizikai és szellemi fejlődéséhez járul hozzá. A gyerekek az előadásnak maguk is aktív szereplőivé válnak.
Az előadásban megcélzott fejlesztési területek, a 3-7 éves korosztály igényeinek megfelelően:
Érzékelés, észlelés – testtudat, tapintás (interakciók különböző anyagokkal), hallás (ritmusjátékok).
Mozgások – imitálás, verbálisan vezetett mozgások, ritmusjátékok, egyensúly, természetes mozgások, szinkron csoportos mozgások.
Érzelmek, attitűdök – empátia, odafigyelés, gondoskodás, együttműködés, koncentráció, kíváncsiság.
Kognitív folyamatok – kreatív problémamegoldás.

Alkotók:
Hadi Júlia
Hód Adrienn
Garai Júlia
Szabó Veronika

Zene: Szabó Bálint
Jelmez: Vass Csenge

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma,
Az előadás vendégjátékát Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata támogatta.