Program


Hevhetia / SzaTurMa (SK/CZ)
2

Hevhetia / SzaTurMa (SK/CZ)

A Szaturma zenekar a cseh és szlovák határon született 2017-ben. A szokatlan hangszerösszeállítással (gitár, szaxofon, dob) operáló zenekar repertoárján a tagok saját szerzeményei szerepelnek, eklektikus, sokszínű világuk pedig megannyi műfajt érint, többek között a kortárs jazz, a minimalista zene, a grunge, a szabad improvizáció, az avantgárd és a sound art jegyeit.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 28. péntek, 20:00

Hevhetia / SzaTurMa (SK/CZ)

Közreműködik:
Štefan Szabó - gitár
Michaela Turcerová - altszaxofon
Jakub Švejnar - dob

A Szaturma zenekar a cseh és szlovák határon született 2017-ben. A szokatlan hangszerösszeállítással (gitár, szaxofon, dob) operáló zenekar repertoárján a tagok saját szerzeményei szerepelnek, eklektikus, sokszínű világuk pedig megannyi műfajt érint, magán viseli többek között a kortárs jazz, a minimalista zene, a grunge, a szabad improvizáció, az avantgárd és a sound art jegyeit. A zenekar nemrégiben jelentette meg új lemezét Phi címmel, amelynek anyaga az Opus-beli koncert gerincét is képezi majd.

"Kellemes meglepetést okozott számomra a Szaturma zenéjével való találkozás. Zenéjük friss, nemcsak a játéktechnikai képességek miatt lenyűgöző, hanem a kompozíciós kreativitás miatt is.  A trió koncepciója megkerüli mind a műfaji kategóriákat, mind pedig a kissé megkövült jazzformákat. Az eredmény egy élő és kommunikatív zene, jó adag  improvizációval, amiben minden egyes kompozíciónak megvan a maga, autonóm világa és hangulata” – nyilatkozta róluk Vilám Spilka, a Jazz Fest Brno fesztivál művészeti vezetője.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!