Program


Héttorony Fesztivál 2019 - Dalinda énekegyüttes, Iberi grúz férfikórus

Héttorony Fesztivál 2019 - Dalinda énekegyüttes, Iberi grúz férfikórus

Ha november, akkor Héttorony Fesztivál!
Számunkra az Ünnep hava. Hogyan is kezdődött?
1992-ben felépült Makovecz Imre világraszóló Magyar Pavilonja a Sevillai Expón, mely szinte azonnal nemzeti jelképpé vált. Tíz évvel később ennek az épületnek az üzenete inspirált minket arra, hogy megrendezzük az első Héttorony Fesztivált.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 8. péntek, 19:00

Héttorony Fesztivál 2019 - Dalinda énekegyüttes, Iberi grúz férfikórus

Műsor:
18:30 ’Kézművesség az építészetben’ címmel építészeti kiállítás megnyitója és fesztiválmegnyitó a nagyteremben
19:00 Dalinda énekegyüttes koncertje
20:00 Iberi grúz férfikórus koncertje

A DALINDA a’capella együttes autentikus és modern hangzások segítségével meséli el nekünk a női lét szakaszait. Az együttes három fiatal énekese nőies energiával hatja át a közönséget és magyar népi dallamainkat indaszerű játékossággal fogalmazzák meg. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népi Ének szakán kezdtek el együtt dolgozni számos autentikus és világzenei produkcióban. 2015 óta koncerteznek és azóta lehetőségük volt fellépni a legnevesebb magyaroszági koncerttermekben.

Az IBERI a világon egyedülálló, polifónikus grúz férfikari éneklés hagyományát őrző 12 tagú grúz Iberi Férfikar. Az UNESCO az orális világörökség részévé nyilvánította az együttest. Repertoárjukban a másfélezer éves múltra visszatekintő grúz férfikari éneklés és egyházi hagyomány csodás műveit szólaltatják meg. Kakasdra Tbilisziből érkezik a férfikar, mely a gyönyörű grúz többszólamúságot megmutató darabokat énekel Buba Murghulia vezetésével. Az éneklésen túl gyakran megjelenítenek táncos elemeket és tradícionális hangszereket is néha megszólaltatnak. Nemzetközileg 2012-ben robbant be a köztudatba, azóta a világ jelentős világzenei eseményen megtalálhatóak, Kakasdra egy amerikai turnéról érkeznek.

Ajánlatunk


zenés party két részben

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!