Program


Halszerelem

Halszerelem

Francai vígjáték, 2020, 89' | R.: Olivier Babinet | Francia nyelven, magyar felirattal | Környezetvédelmi Hónap

 

Míg Miranda, a világ utolsó bálnája az újságok címlapján látható, Daniel, egy megszállott fizikus azon kísérletezik, hogyan lehetne a halak párzási vágyát visszaadni. A kiábrándult agglegény is vágyik arra, hogy apa legyen, de ezt a kérdést is tudományosan kívánja kezelni.
A probléma az, hogy Bellerose-ban mindössze három szülőképes korú nő él, ami azt jelenti, hogy egy a 623232,33-hoz az esélye annak, hogy találkozik leendő gyermekei anyjával. Egy napon azonban, amikor megment egy furcsa, lábakkal rendelkező halat a fulladástól, Daniel megtanul újra szerelmes lenni.

 "Egy vízi disztópia keserédes romantikával, amely legalább annyira humoros, mint amennyire költői. - Marie ClairePoissonsexe


R. : Olivier Babinet |  Comédie, 2020, 89’ | Français, sous-titré hongrois |Mois de l’environnement 2021

 

 

Alors que Miranda, la dernière baleine au monde, fait la une des journaux, Daniel, physicien obstiné, tente de redonner aux poissons l’envie de copuler. Célibataire désabusé, il est lui-même hanté par le désir d’être père et compte bien traiter ce problème scientifiquement.
Le hic c’est qu’à Bellerose il y a seulement 3 femmes en âge de procréer, soit une chance sur 6232,33 de rencontrer la mère de ses futurs enfants. Pourtant un jour, en sauvant de la noyade un étrange poisson à pattes, Daniel va réapprendre à tomber amoureux.

 

« Une dystopie aquatique au romantisme doux-amer aussi drôle que poétique. » - Marie Claire