Program


HALLGASSON FÜLEIRE! 3. rész. Akkor ez most tánc?

HALLGASSON FÜLEIRE! 3. rész. Akkor ez most tánc?

Komolyzenei barangolás a Zeneakadémia Solti Termében, Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművésszel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 6. szerda, 19:00

HALLGASSON FÜLEIRE! 3. rész. Akkor ez most tánc?

A zene és a mozgás kapcsolata ősidőkre vezethető vissza. Az európai zeneszerzők műveinek zömében az európai táncok, vagy arra utaló ritmusképletek és figurák jelennek meg: sarabande, keringő, mazurka, polka, verbunk, és sok egyéb. Számít ez? Mitől lesz tánclejtésű az előadás? Milyen elemeket használ fel a táncból a zenemű? Különleges utazás táncokkal, Bach-tól Bartókig.

Változik a világ. Vannak még, akik azért mennek el egy hangversenyre, mert szeretnek, ismernek egy művet, esetleg szakavatottak a koncert teljes műsorában, hallották már a darabokat, akár több előadásban is, keletkezésük történetével és körülményeivel tisztában vannak. Vannak olyanok is, akik nem annyira járatosak a komolyzenében, de szeretik az élő zene varázsát, kikapcsolódást nyújt nekik egy-egy szép színpadi teljesítmény. És vannak olyanok, akik kedvelik a zenét, szeretnének többet megtudni róla, szeretnének fejlődni és szívesen eljárnak koncertre, arra azonban nincsen esetleg idejük vagy lehetőségük, hogy utána olvassanak a daraboknak és felkészüljenek a koncertre.

Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész hangversenysorozata új műfajt teremt.  Különlegessége, hogy nem a darabok listáját tűzi műsorra, hanem a témát. Olyan témát, ami kapcsolatban áll a mindennapi életünkkel. A zeneművekben mi is ott vagyunk. Ha megérint, akkor van közös szál és megtaláljuk benne a magunk életét. A sorozatban Fülei Balázs gondolataival megtapasztalhatjuk, hogy még a legnehezebben megérthető zeneművekhez is könnyű kapcsolódni.

HOLDKONCERTEK – A HOLD Alapkezelő Zrt. támogatásával.

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!