Program


Góbi Rita: Falka - Ifjú Koreográfusok Fóruma+ - Közép-Európa Táncszínház

Góbi Rita: Falka - Ifjú Koreográfusok Fóruma+ - Közép-Európa Táncszínház

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 18. péntek, 19:00

Góbi Rita az utóbbi években főleg befelé fókuszált, szóló előadásaiban az egyénnel, annak fizikai lehetőségeivel és önmagához való viszonyával foglalkozott. Ennek a belső útnak a folytatásaként, ezúttal az individuum és a közösség viszonyát vizsgálja. Mit jelent közösségben élni? Miért célja az egyénnek az, hogy közösséget találjon? Miért enged be valakit magába egy közösség, míg másokat kizár soraiból? Vajon önzésből vagy éppen önzetlenségből szeretnénk-e közösségben élni? Mennyire kerültünk távol az ősi falka mentalitástól?

Előadók: Barna Krisztián, Bozsányi Liliána, Dabóczi Dávid, Gyevnár Réka, Horváth Adrienn, Joó Renáta, Mádi László, Ungi Krisztián
Fény: Fogarasi Zoltán
Zene: Mádi László
Koreográfus: Góbi Rita 

Góbi Rita táncművész, koreográfus, táncpedagógus, aki a táncnyelv sajátos részét kutatja. A Vajdaságban, Újvidéken született, itt kezdte tánctanulmányait is, majd a Magyar Táncművészeti Főiskolán diplomázott Budapesten. Pályáját a Pécsi Balettnél kezdte, majd "betáncolta" a független táncszcénát – táncolt a Bozsik Yvette Társulattal, Szabó Réka TünetEgyüttesével, az Andaxínházzal, a Természetes Vészek Kollektívával és a Duda Éva Társulattal, majd 2006-ban megalapította a Góbi Rita Társulatot. Több teljes estés koreográfiát alkotott meg, az utóbbi években külföldi partnerekkel.

Az Ifjú Koreográfusok Fóruma (IKF) egy tehetséggondozó- és kutatóprogram, melynek elsődleges célja a koreográfusi utánpótlás lehetőségeinek javítása, a fiatal koreográfusok helyzetbehozása. A 2020-as évben azonban, kibővítve ezt a jól bevált koncepciót – eddig tizenhét alkalommal, tizenkilenc alkotó fordult meg nálunk – további célunk esélyt adni azoknak a koreográfusoknak is, akik ugyan már jelentős szakmai tapasztalattal rendelkeznek, de eddig esetleg nem volt lehetőségük teljes társulattal együtt dolgozni, számukra előadást készíteni. A Közép-Európa Táncszínház ezért új stratégia kidolgozására vállalkozva, az IKF mintája alapján idén létrehozta IKF+ elnevezésű programsorozatát is.

Közép-Európa Táncszínház

Progresszív. Stílusos. Kortárs. A KET Magyarország egyik leginnovatívabb tánctársulata. Egyedülálló repertoárjának darabjai aktualitásra és reflektivitásra törekszenek. A mindennapokban felmerülő problémák felvetéséhez és az arra adott válaszok megfogalmazásához a kortárs tánc változatos nyelvét választották. A KET, ahogy ezt nevében is hirdeti, vállalja egy adott földrajzi régióhoz való kötődést, a Kárpát-medence és régiója nemcsak a működésének fő területét, hanem az egyedi mozgásvilágot, témaválasztást is meghatározza.

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!