Program


Furcsa pár (zártkörű előadás)

Furcsa pár (zártkörű előadás)

Oscar Madison sportriporterként dolgozik New Yorkban. Elváltként egyedül él tizenkettedik emeleti lakásában. Jópofa, laza és nem mellesleg kissé trehány fickó, aki szereti a társaságot így rendszeresen pókerpartikat rendez barátainak: Murraynak, Roynak, Vinnienek, Speednek és Félixnek. Egy szép napon kiderül, hogy Félixet elhagyta a felesége, ezért Oscar rövid időre befogadja barátját.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 21. szerda, 18:00

Neil Simon: Furcsa pár

vígjáték

Fordította: Örkény István

Oscar Madison sportriporterként dolgozik New Yorkban. Elváltként egyedül él tizenkettedik emeleti lakásában. Jópofa, laza és nem mellesleg kissé trehány fickó, aki szereti a társaságot így rendszeresen pókerpartikat rendez barátainak: Murraynak, Roynak, Vinnienek, Speednek és Félixnek.   Egy szép napon kiderül, hogy Félixet elhagyta a felesége, ezért  Oscar  rövid időre befogadja barátját. Azonban hamarosan kénytelen belátni, hogy az ajánlat igen elhamarkodott volt. Félixről ugyanis kiderül, hogy hipochonder, rend- és tisztaságmániás, már-már betegesnek mondható takarítási kényszerrel. Ez konfliktusok sorát indítja el köztük, melynek részesévé válnak a pókerezők és a két szingli felsőszomszéd Gwendolin és Cecili is. A Kényszerű együttélésük igazi paródiája a valódi házaséleteknek, miközben két férfit látunk, akik küzdenek a magánnyal és feleségük hiányát más-más módszerekkel próbálják enyhíteni.

Neil Simon - a huszadik század bulvár színműirodalmának koronázatlan királya - biztos kézzel vezeti a közönségét a viharos szórakozás felé. A Furcsa pár egy fergeteges vígjáték a magányról, barátságról, férfi-nő kapcsolatokról. A darab egy nagyon is valós magánéleti válsághelyzetet tár fel, úgy, hogy közben magunkon is képesek vagyunk nevetni. 

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

A Műfordítás a Proscenium Szerzői ügynökség Kft. engedélyével kerül bemutatásra.

Szereplők:

Oscar Madison: Timkó János

Felix Unger:   Ragány Misa  

Roy: Nagy Róbert

Speed:   Dorogi Péter             

Murray: Magyari László                   

Vinnie: Papp Csaba

Gwendoline: Vanya Tímea

Cecily: Enyingi Zsófia

Alkotók:

Díszlet: Dósa Zsuzsa

Jelmeztervező: Hircsu Mariann

Rendező: Dósa Zsuzsa

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!