Program


FlamenCorazónArte Táncszínház: Ritmo Flamenco

FlamenCorazónArte Táncszínház: Ritmo Flamenco

Belépés kizárólag regisztrációs jeggyel!
Az ingyenes regisztrációs jegyek 2021. 09. 20-tól elérhetőek a JEGYVÁSÁRLÁS gombra kattintva.

A flamenco misztériuma az előadók személyiségében rejlik, hiszen ez a műfaj a lélek szabad megnyilvánulásáról szól. A szenvedélyes táncok, az érzelemdús dallamok és a vérpezsdítő ritmusok egysége szuggesztív erővel hat. Az előadók és a közönség közötti mágikustér az, ahol a Duende életre kelhet. Az energiák átadódnak, egyesülnek, feltöltenek, elvarázsolnak.
A flamenco hasonlóan többágú műfaj, akárcsak a jazz, mely képes befogadni más hangszereket és stílusokat is. Azért válik oly izgalmassá és minden alkalom egyedivé, mert végig jelen van az improvizációs játék lehetősége. A táncos nemcsak előadója, hanem mozdulataival, lábkopogásával rejtett karmestere és alkotója is a kották nélküli műnek.
A flamenco ősi tradíciókból táplálkozó, modern művészeti ág, mely a jelen kor meghatározó és kiemelkedő műfaja. Ez a rejtélyesnek tűnő világ most virágkorát éli, melyet hazánkban a FlamenCorazónArte Táncszínház táncművészei és koreográfusai, anya és lánya, Lippai Andrea és Pirók Zsófia hiánypótló módon képviselnek.

Flamenco tánc, koreográfia: Lippai Andrea és Pirók Zsófia

Flamenco gitár: Alex Torres
Ütőhangszerek: Tar Gergely
Klarinét: Cserta Balázs