Program


Filmzenék orgonán

Filmzenék orgonán

Különleges orgonakoncertnek lehetünk tanúi november 20-án (szombaton) 18 órától a Békéscsabai Református Templomban. A Debreceni Református Nagytemplom kántorának, Csorba Gergőnek önálló koncertjén ugyanis nem klasszikus zeneművek fognak felcsendülni a hangszerek királynőjén, hanem jól ismert filmek és televíziós sorozatok zenéi.
 több

Csorba Gergő a Debreceni Zeneművészeti Kar gitártanára és a Református Nagytemplom orgonistája. Gitártanári és egyházzenész diplomáját Debrecenben szerezte, a mesterfokozatot pedig a bécsi zeneakadémián.

 

A november 20-i békéscsabai koncert azért különleges, mert nem klasszikus orgonára írott művek fognak felcsendülni a templom hangszerén, hanem mindenki által jól ismert, népszerű filmek méltán híressé vált dallamai, amit orgonán szinte soha nem játszanak – pedig a hangszerek királynője hihetetlen színgazdagsággal, erővel és monumentalitással tudja visszaadni ezeket a műveket.

 

A műsorban hallható többek között aKarib-tenger kalózai, aMission Impossiblesorozat híres témái, aTrónok harcafőcímdala, régi nagy filmek ikonikussá vált melódiái, mint például aVolt egyszer egy vadnyugatvagy aProfi, de a legújabb filmek magával ragadó dallamai is, mint például azAvengers.