Program


Fellélegzés #4 – Schumann, Beethoven

Fellélegzés #4 – Schumann, Beethoven

Schumann hiperérzékeny dalciklusa lenyűgöző virtuozitással emeli át a zenébe Heinrich Heine költészetének valamennyi rétegét: az egyszerű felszín mögé rejtett komplexitást, a romantikus érzelemvilágot és a nevezetes heinei iróniát. A szerelem születését, felívelését és tragikus végét bejáró ciklus, amely egy nagyszabású gyászmenet víziójában végződik..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 21. péntek, 20:00

Fellélegzés #4 – Schumann, Beethoven

Műsor

Schumann: A költő szerelme, op. 49
Erdős Attila (bariton); Nagy Péter (zongora)

Beethoven: C-dúr vonósnégyes, op. 59/3
Kelemen Fesztiválkvartett: Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Daniel Rowland (hegedű/brácsa); Maja Bogdanović (cselló)

Schumann hiperérzékeny dalciklusa lenyűgöző virtuozitással emeli át a zenébe Heinrich Heine költészetének valamennyi rétegét: az egyszerű felszín mögé rejtett komplexitást, a romantikus érzelemvilágot és a nevezetes heinei iróniát. A szerelem születését, felívelését és tragikus végét bejáró ciklus, amely egy nagyszabású gyászmenet víziójában végződik, az Operaház fiatal baritonja, Erdős Attila és Nagy Péter, a budapesti és a stuttgarti Zeneakadémia tanára adja elő. Schumann dalciklusához hasonlóan súlyos mű Beethoven középső, úgynevezett „hősi” korszakának legnagyobb szabású kamaraműve, a C-dúr vonósnégyes, amely az Andrej Razumovszkij grófnak ajánlott op. 59-es sorozat harmadik darabja. A mű egy időben keletkezett az 5. szimfóniával, és hasonló energiák áradnak belőle, különösen, ha olyan előadók kezébe kerül, mint a Kelemen–Rowland–Kokas–Bogdanovic kvartett.

A járványügyi helyzetre való tekintettel, közönségünk biztonsága érdekében a koncertre szóló jegyek számát korlátoztuk, hogy az ülőhelyek között meglegyen a megfelelő távolság.

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!