Program


Fellélegzés #12 – Brahms

Fellélegzés #12 – Brahms

A klarinétszólamot ezúttal Maxim Rysanov fogja megszólaltatni brácsán, négy kivételes vonósjátékos kíséretével. A brácsaverziót maga Brahms készítette.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 25. kedd, 20:30

Fellélegzés #12 – Brahms

Műsor

Brahms: h-moll klarinétötös, op. 115 (brácsa-átirat)
Maxim Rysanov (brácsa); Kállai Ernő, Ökrös Attila (hegedű); Bársony Péter (brácsa); Rohmann Ditta (cselló)

„Be kell számolnom Önnek arról, hogy Joachim vonósnégyese miattam veszítette el a szüzességét. December 12-én klarinéttal törtem be ebbe a szeplőtelen szentélybe. Hiába próbáltam lebeszélni őket” – írta Brahms 1891 végén a kiadójának, Simrocknak, arról a koncertről, amelyen a Joachim Kvartett és a meiningeni udvari zenekar klarinétos zsenije, Richard Mühlefeld Berlinben is bemutatta a nem sokkal korábban befejezett h-moll klarinétötöst. A legendás hegedűs, Joachim József – Brahms régi muzsikustársa és barátja – egészen addig kizárólag vonósnégyeseket adott elő a kvartettjével, de Brahms klarinétötöse kedvéért kivételt tett. A darab nagy sikert aratott a közönség körében (az Adagiót meg kellett ismételni), s Brahms el volt ragadtatva Mühlefeldtől, akit ettől kezdve „drága csalogányának” és „Fräulein Klarinette-nek” nevezett. A klarinétszólamot ezúttal Maxim Rysanov fogja megszólaltatni brácsán, négy kivételes vonósjátékos kíséretével. A brácsaverziót maga Brahms készítette.

A járványügyi helyzetre való tekintettel, közönségünk biztonsága érdekében a koncertre szóló jegyek számát korlátoztuk, hogy az ülőhelyek között meglegyen a megfelelő távolság.

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!