Program


ExperiDance: Ezeregyév
5

ExperiDance: Ezeregyév

A társulat alapító előadása 21 táncképben a honfoglalástól, napjainkig mutatja meg a színpadon hihetetlen és elementális energiákat bemozgatva a történelmi Kelet és Nyugat határán egyensúlyozó Magyarország páratlanul gazdag történeti múltját.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 7. péntek, 19:00

ExperiDance: Ezeregyév
A történelem extázisa 21 táncképben

A történelmi Kelet és Nyugat határán egyensúlyozó Magyarország múltja páratlanul gazdag. Az ExperiDance Production előadása 21 táncképben mutatja meg ezt a gazdagságot, a fenséges és a megrázó pillanatokat ebben az extatikus hangulatú darabban. Az egyedi történelem-értelmezésben népünk sorsát az angyali és démoni erők küzdelme mellett a férfiak és nők örök ellentéte formálja, de minden jelenet valódi főszereplője a remény és az élni akarás. A magyar, cigány és erdélyi néptáncok mellett távolabbi szomszédaink, a törökök, németek és oroszok táncát is eltáncolják.

Magyarország ezzel az előadással ünnepelte az ezredfordulót, 2000. március 15-én, a magyar polgári forradalom emléknapján.

Stáb:
Sminkes, fodrász: Petrik Gitta Lili
Jelmez: Debreczeni Ildikó
Zene: Rossa László, Gömöry Zsolt, Czomba Imre, valamint a Ghymes
Fény: Menüett Kft.
Látvány: Húros Annamária
Dramaturg: Morcsányi Géza
Producer: Vona Tibor
Rendező: Schwajda György †
Vezető koreográfus: Román Sándor

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!