Program


ElőadáSOKK - Kajapara – Az étel-preferencia, ételundor és diétamánia lelki háttere

ElőadáSOKK - Kajapara – Az étel-preferencia, ételundor és diétamánia lelki háttere

Ízlések és pofonok különböznek. Miért válik egy étel kedvencünkké? Miért undorodunk egy másik ételtől, amit mások viszont élvezettel fogyasztanak? Mi az evolúciós oka, hogy élnek közöttünk ínyencek, akik minden új íz iránt lelkesednek? Mások (a finnyások) étkezési repertoárja miért szűkül be néhány ételre?

„ElőadáSOKK”

Havonta jelentkező sorozatunkban neves szakemberek segítségével sokakat érdeklő és érintő pszichológiai témákat boncolgatunk. Jöjjön el, Ön is kérdezhet!

 

Kajapara – Az étel-preferencia, ételundor és diétamánia lelki háttere

Előadó: dr. habil. Forgács Attila klinikai szakpszichológus, a Corvinus Egyetem docense

Ízlések és pofonok különböznek. Miért válik egy étel kedvencünkké? Miért undorodunk egy másik ételtől, amit mások viszont élvezettel fogyasztanak? Mi az evolúciós oka, hogy élnek közöttünk ínyencek, akik minden új íz iránt lelkesednek? Mások (a finnyások) étkezési repertoárja miért szűkül be néhány ételre? Probléma-e az egészséges étkezés és mikor válik zavarrá? Milyen lelki célokat szolgál a diéta? Mit tehet a szülő a válogatós gyerekével? Az előadást követően az előadó dedikálja Az evés lélektana c. nagy sikerű könyvét, ami a helyszínen kedvezményesen megvásárolható.

A kedvezményes jegyeket csak a helyszínen, a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával lehet megvásárolni.