Program


Éhség

Éhség

Lírai napló, önéletrajz, egy testi- és lelki állapot tükre, netalán egy író agyszüleménye? Knut Hamsun regénye egy kissé mindegyik, de egyik sem egészen. A norvég író világirodalmi remeke, az Éhség 1890 óta rengeteg nyelven látott napvilágot, az éhező fiatal író története megkérdőjelezhetetlen értéke a modern norvég és európai prózairodalomnak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 13. péntek, 17:00

Knut Hamsun: Éhség

Bemutató időpontja: 2020. 03. 11.
Fordító: Pap Vera-Ágnes

Knut Hamsun regénye alapján írta Sándor Júlia és Nagy Péter István

A Trafó és a Vörösmarty Színház közös produkciója.

Lírai napló, önéletrajz, egy testi- és lelki állapot tükre, netalán egy író agyszüleménye? Knut Hamsun regénye egy kissé mindegyik, de egyik sem egészen. A norvég író világirodalmi remeke, az Éhség 1890 óta rengeteg nyelven látott napvilágot, az éhező fiatal író története megkérdőjelezhetetlen értéke a modern norvég és európai prózairodalomnak. De mi van, ha mégse? Az Éhség regényesen, de hétköznapi kíméletlenséggel mutatja be egy boldogulást kereső fiatalember kálváriáját, és felvillantja egy hosszú írói pálya kezdetét. De mi van, ha egyszer történik valami, és rögtön megkérdőjeleződik minden küzdelmesen megteremtett érték, megszerzett dicsőség?

Az alkotók az ígéretes fiatal tehetséget és az érett író ellentmondásos alakját, egy művészi pálya  kezdő- és végpontját állítják egymás mellé egy személyes hangvételű előadásban.

Szereplők: Domokos Zsolt, Dunai Csenge, Galkó Balázs, Nagy Norbert, Pallag Márton, Pálya Pompónia
Zene: Dargay Marcell I Dramaturg: Sándor Júlia I Látványtervező: Devich Botond e.h. I Operatőr: Vincze Alina I Videó: Virág Balázs I Sound design: Csizmás András I A látványtervező munkatársa: Pestalits Benjámin I Kamera asszisztens: Tóth Artúr I Produkciós vezető: Trifonov Dóra
Rendező: Nagy Péter István e.h.

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!