Program


Egy legenda újra él: PANTA RHEI - előzenekar: Lee Olivér gitáros – énekes műsora

Egy legenda újra él: PANTA RHEI - előzenekar: Lee Olivér gitáros – énekes műsora

A koncert különlegessége lesz számos Bartók feldolgozás előadásán túl Grieg: Peer Gynt szvitjének felújítása, a Rotunda Énekegyüttes bevonásával. A kórus átiratot Victor Máté írta. Ez a darab az 1977-es bemutató után itt fog másodszor elhangzani kórus közreműködésével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 22. péntek, 20:00

Egy legenda újra él: PANTA RHEI
előzenekar: Lee Olivér gitáros – énekes műsora

Az 1974-ben Debrecenben alakult Panta Rhei együttesnek kezdettől fogva olyan stílusjegyei voltak, amelyek teljesen egyedi arcot adtak a zenekarnak:
– Különleges, jórészt saját készítésű elektronikus eszközök (szintetizátorok, gitár szintetizátor) alkalmazása;
– Ezeknek a hangszereknek az alkalmazása különleges virtuózitással klasszikus darabok fusion stílusú feldolgozásában, elsősorban Bartók Béla zenéjében;
– Ritka zenei sokoldalúság, az előbbi stíluson kívül jazz-rock szerzemények, fellépések nemzetközi jazz fesztiválokon;
– Ács Enikő közreműködésével egy olyan zenei stílus megteremtése ami ma a world music kategóriájába sorolható;
– filmzenék készítése, elsősorban Bódy Gábor filmjeihez.

A Panta Rhei lett 1975-ben az első országosan közismert vidéki zenekar. Felfelé ívelő pályájukat derékba törte mikor ifj. Bartók Béla tiltakozásra a Bartók feldolgozásokból készült lemezüket megjelenés előtt meg kellett semmisíteni. A zenekar színpadon aktívan 1982-ig lépett fel, utána olyan zenék komponálásába és
felvételébe kezdett amelyeket az akkori idők technikai színvonalán nem lehetett koncerten élőben előadni. Ennek a munkának az eredménye a P.R.Computer album ami az akkori időkben is nagyon magasnak számító százezres példányszámot elérte. A Panta Rhei 2017-ben éledt újjá, az időközben elhunyt Matolcsy Kálmánt (billentyűs) és a külföldön élő Béke Csabát (dobos) két fiatal, Kálmán András és Szalay Dániel pótolta. Az újjáalakult zenekar elsődleges célja újra megmutatni élő koncerten az eredeti Panta Rhei műsorának legkiemelkedőbb darabjait, kielégítve ezzel annak az idősebb korosztálynak az igényeit akik a zenekar eredeti felállását ismerték, és ugyanakkor a mai korosztályt megismertetni ezzel a zenével. A mostani felállás lehetővé tette hogy a P.R.Computer album különleges zenéi és az Panta Rhei legjobb jazz-rock kompozíciói is stúdió minőségben szólalhassanak meg.

Közreműködők

A zenekar tagjai:
Ács Enikő – ének
Kálmán András – keyboards
Milkovics Mátyás – szintetizátor
Szalay András – basszus, ének
Szalay Dániel – dobok
Szalay Sándor – gitár

Vendégek:
Felkai Miklós – gitár
Nagy József – fuvola
Rotunda Énekegyüttes

Felhívjuk látogatóink szíves figyelmét, hogy a MOMkult épületében a maszkviselés kötelező!

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!